Top50 Glas publike

PC Savet: Kada se računar sam restartuje

ctrl-alt-del-pillows_1Dešava li vam se da se računar iznenada, bez ikakve najava restartuje? Razloga za ove spontane, naizgled ničim izazvane restarte ima više, a postoje načini i da otkrijete u čemu je problem.

Najpre u Control Panel-u otvorite stavku System. Potom u dijalogu System Properties otvorite karticu Advanced i u polju Startup and Recovery kliknite na taster Settings. U polju System Failure isključite podešavanje Automatically Restart i potvrdite izmene potreban broj puta. Sada će se u situacijama u kojima bi se računar resetovao najverovatnije pojavljivati čuveni plavi ekran sa dijagnostičkim informacijama. Ako ih ne razumete, rešenje možete potražiti na Internetu.

Izveštaje o greškama treba što temeljnije preneti, a najbolji način je kopiranje (bolje nego prepisivanje). Ono što je malo poznato jeste da kombinacija tastera Ctrl+C omogućava kopiranje većine izveštaja o greškama čak i kada je onemogućena selekcija teksta kursorom, odnosno kada tekst u prozoru izgleda kao da nije selektovan. Naravno, kombinacijom tastera Ctrl+V možete da izveštaj o poruci nalepite u npr. e-mail koji ćete poslati tehničkoj podršci. Nažalost, ako se poruka o grešci pojavi u obliku plavog ekrana smrti, kopiranje neće raditi.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Desktop računari

Izvor: PC 1000

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,