TrendMicro

PC Savet: Kako obuzdati Acrobat 7

acrobat7 Acrobat se integriše sa Office-om na način koji vam se možda neće svideti. Recimo, u Outlook-u se pojavi PDF toolbar koji vam baš ni za šta nije potreban, a prostire se u čitavom jednom redu. Isključite ga iz View / Toolbars, ali kad god startujete Outlook on se ponovo pojavi. Probate da ga obrišete, ali "nešto" ga ponovo napravi nakon sledećeg starta Outlook-a. Onda primetite da neki meniji koje ste sami dodali u Word-u više ne rade, opet na račun PDF toolbar-a…

Kako se otarasiti napasti? Ako ste instalirali čitav Adobe CS2, uzmite originalni CD i u folderu \adobe creative suite 2.0\adobe acrobat 7.0<cTypeFace:> pronađite fajl AcroPro.msi. On će vam omogućiti da nezavisno (de)instalirate komponente Acrobat-a, pa i sam Acrobat. Potražite u listi stavku Create Adobe PDF, pa onda Acrobat PDFMaker i isključiti Microsoft Outlook, Microsoft Office i šta već hoćete da isključite, birajući status This feature will not be available.

Ako želite da ukinete Office integraciju Acrobat-a ali da pri tome ipak ne deinstalirate deo ovog programa (zgodno ga je sačuvati zbog, recimo, povremene potrebe za masovnijom konverzijom Word dokumenata u PDF) potražite u bazi registry HLM\SOFTWARE\Microsoft\Office\Word\Addins\PDFMaker.OfficeAddin pa u LoadBehavior=4:00000003 trojku zamenite dvojkom. Neće više biti toolbar-ova, a ako vam ipak zatrebaju, vratite broj 3. Ključ važi za Word, ali ćete lako naći analogne ključeve za ostale Office programe.

Pročitajte i:  Red i Fujifilm kamere prave kopije direktno u Adobe cloud

Izvor: PC 1000

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,