Pet razloga zašto je dobro raditi u IT kompaniji – osim visine plate

Uspešne kompanije pre svega vode računa o svojim zaposlenima, a zatim o klijentima i poslovnim partnerima. Uspeh kompanije dolazi onda kada su zaposleni motivisani za rad, zadovoljni odnosom i prednostima koje dobijaju, i kao posledicu toga daju najbolje od sebe u poslu.

Prema istraživanju i rezultatima koje je sproveo Start It centar, zaposleni u IT kompanijama u Srbiji većinom su zadovoljni svojim poslom, odnosom sa poslodavcem i visinom plate, a osim ovoga na njihovo zadovoljstvo utiče i briga koju kompanija pruža na drugim nivoima.  Posebno su im važne sledeće kategorije.

Fleksibilno radno vreme

Jasno je da su poslovi u IT  privlačni zbog mogućnosti korišćenja fleksibilnog radnog vremena koje kompanije nude. Bilo da ono podrazumeva klizno vreme dolaska i odlaska sa posla, određeni broj radnih sati koji se obavljaju kod kuće ili ispunjavanje radnih zadataka, a ne radnih sati, Ovo je jedan od benefita koje zaposleni u IT industriji izuzetno visoko vrednuju pri izboru radnog mesta.

Pozitivno radno okruženje

Neke kompanije nude rad u “open space” prostoru, druge u kancelarijama koje zaposleni uređuju prema svojim potrebama, dok ima onih koji u okviru radnog prostora obavezno imaju deo za razonodu i zabavu, ali i za odmor. Zaposleni u IT sektoru neretko imaju prekovremeni broj sati i osim finansijske nadoknade, razumljivo je da im ambijent u kom rade i ono što on nudi vrlo važan.

Pročitajte i:  CEO kompanije Rakuten želi da njegovi zaposleni nauče da kodiraju

Obezbeđeno zdravstveno osiguranje

Sve je veći broj kompanija koje svojim zaposlenima obezbeđuju privatno zdravstveno osiguranje. Na taj način oni imaju jednostavniji i sigurniji pristup medicinskim stručnjacima u trenucima kada je to nužno, a zaposlenima obezbeđuju neku vrstu sigurnosti i pouzdanosti. Takođe ovo uključuje i mnogo lakšu brigu i prevenciju. Ovo je svakako bila visoko rangirana stavka kod zaposlenih u IT industriji.

Briga o zdravlju zaposlenih

Svaki posao donosi određenu dozu stresnih situacija i važno je pronaći pravi način na koji će taj stres da se redukuje i ublaži. Zato kompanije organizuju velnes programe za zaposlene, ali se trude da budu i deo događa kao što je Serbia Business Run. Serija trka na 5 km dešava se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu. Ovaj događaj spaja brigu o zdravlju i motivaciju zaposlenih da funckionišu kao tim. Istovremeno kreira prostor za umrežavanje sa drugim kompanijama, ali i opuštanje kroz zabavu i druženje nakon trke.

Putovanje i druženje

Bilo da je putovanje u druge centre u kojima kompanija takođe posluje ili putovanje radi edukacije i usavršavanja ili je u pitanju tim bilding kojim se fokusira razvoj timova unutar kompanije, putovanje i druženje su aspekat koji zaposleni visoko cene. Ona zaposlenima donose nova iskustva i znanja, ali i poznanstva koja na pozitivan način mogu da utiču, kako na lični tako i poslovni razvoj.

Pročitajte i:  Stopa nezaposlenosti u Srbiji 12,9 odsto na kraju četvrtog kvartala 2018. godine

Istraživanje koje je urađeno i rezultati do kojih su ljudi iz Start it centra došli svakako može da bude dobra smernica za poslodavce. Iskustvo tim bilding događaja gde je biznis trčanje u fokusu, govori da je svest IT kompanija o značaju zdravlja zaposlenih na izuzetnom nivou

Facebook komentari: