Pet stotina miliona ljudi će koristiti medicinske aplikacije do 2015. godine

mHealthMedicinske aplikacije za smart telefone postaće uobičajene, budući da će ih za pet godina koristiti pet stotina miliona ljudi. Iako se više od jedne decenije govori o koristi mobilnih medicinskih aplikacija, tržište je tek sad spremno za njih. Istraživanja ukazuju da se sprema dugo očekivana mobilna revolucija u medicini pošto su i proizvođači i potrošači spremni da prihvate smart telefone kao sredstvo za poboljšanje zdravlja.

Medicinske aplikacije za smart telefone, zvane mHealth, omogućavaju doktorima da nadgledaju svoje pacijente u realnom vremenu bez obzira da li se nalaze kod kuće, u ordinaciji ili na putu. Pojava uređaja kao što su portabl EKG mašine, monitori za proveru krvnog pritiska i vage donese pravu revoluciju u zdravstvu. Recimo, portabl EKG težak je manje od sto grama a omogućava korisnicima da odmah proslede rezultate svom doktoru.

Širenje jeftinog bežičnog interneta i razvoj manjih, jeftinijih medicinskih aplikacija za smart telefone trebalo bi da omogući zdravstvenim radnicima da pruže bolje i efikasnije usluge pacijentima.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,