PhoenixNAP otvara novi data centar u Beogradu

PhoenixNAP, američka kompanija koja nudi savremene IT usluge na globalnom tržištu, danas je objavila otvaranje novog data centra u Beogradu. Pružajući usluge za skladištenje i zaštitu podataka, phoenixNAP data centar omogućiće kompanijama iz zemlje i regiona da unaprede svoje poslovanje uz cloud rešenja, namenske servere, kolokaciju ili hardver kao uslugu. Otvaranjem beogradskih prostorija, phoenixNAP proširuje svoje prisustvo kako bi izašao u susret potrebama evropskih kompanija koje žele da ostvare veću efikasnost poslovanja uz inovativnu IT infrastrukturu.

PhoenixNAP Data Center

„Kako naši klijenti šire svoje poslovanje van SAD-a i zapadne Evrope, prepoznali smo potrebu da im ponudimo usluge i u novim regionima“, kaže Ijan Meklarti, predsednik kompanije phoenixNAP. „U Evropi poslujemo već skoro četiri godine kroz data centar u Amsterdamu, što nam je omogućilo da upoznamo tržište i primetimo potražnju za uslugama čuvanja i oporavka podataka, namenskim serverima, virtualnim privatnim data centrom, kao i mnogim drugim rešenjima koje naša kompanija nudi. Sa lansiranjem data centra u Beogradu, u mogućnosti smo da kompanijama iz jugoistočne Evrope ponudimo veći niz usluga i obezbedimo direktnu podršku i konsultacije zahvaljujući timu mrežnih i data centar inženjera koji rade u našim kancelarijama u Beogradu.“

Pročitajte i:  CETIN novi korisnik državnog data centra u Kragujevcu

Novi data centar zasnovan je na VMware® vCloud® tehnologiji i drugim vodećim rešenjima koja doprinose optimalnom korišćenju IT resursa za unapređenja poslovanja. Oslanjajući se na resurse čija je pouzdanost neprikosnovena u IT industriji, phoenixNAP-ov beogradski data centar pruža rešenja najvišeg kvaliteta kako bi omogućio kompanijama različitih veličina da postignu veći nivo efikasnosti poslovanja. Data centar u Beogradu takođe pruža najviši nivo sigurnosti u skladu sa međunarodnim standardima.

PhoenixNAP_Servers_1

„U pogledu konfiguracije, beogradski data centar zasniva se na onom koji smo otvorili pre četiri godine u Amsterdamu, a koji se do sad pokazao vrlo uspešnim i pouzdanim“, dodaje Vilijam Bel, potpredsednik razvoja proizvoda za phoenixNAP. „Uz tehnologiju koja je dokazano efikasna u unapređenju korišćenja IT infrastrukture, možemo da ponudimo vrhunska rešenja kako za kompanije koje tek počinju sa radom, tako i za velika preduzeća. Do sada su naše usluge pomogle brojnim organizacijama u pogledu unapređenja poslovanja i dostizanja bržeg rasta, a nadamo se da ćemo to pružiti i mnogim kompanijama u Srbiji i oko nje.

PhoenixNAP ima status Premier Service Provider u programu VMware vCLoud Air Network, kao i status Platinum Veeam Cloud & Service Provider. Kompanija takođe posluje prema PCI DSS standardima, a njen primarni data centar u Phoenix-u u Arizoni sertifikovan je prema standardima SOC 1 i SOC 2.

Pročitajte i:  Najbolje rešenje za vaš data centar: Vertiv Liebert MBX i Liebert RXA

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,