Ikotek

Photoshop trikovi: Šta to spaja hleb, kafu i fotošopiranje?

Postoje brojni Photoshop trikovi koji mogu da vam olakšaju rad u ovom programu za obradu grafike, pre svega fotografija. Ipak, da ne bude sve strogo poslovno i ozbiljno potrudili su se programeri ubacujući skrivene poruke u kod, poznatije kao Easter Eggs.

Photoshop trikovi PC Press saveti

Da li ste baš sigurni da znate šta je to Easter Egg? Iako su “uskršnja jaja” prisutna u industriji zabave, veoma su popularna i među kompjuterašima. Reč je o skrivenim porukama ili trikovima koje su, u ovom slučaju, programeri sakrili negde u kodu. Kao što postoji neko ko te šale stvara i smešta u program, tako ima i onih koji ih traže i otkrivaju. Naravno, mnoge smicalice procure u javnost a na nama je da se poigramo sa njima i malo zabavimo.

Photoshop trikovi za ugodan rad

Easter Eggs, tj.  Photoshop trikovi, postoje i u Adobe CS6 paketu. Najnovija šala ugrađena je u deo u kome se menjaju parametri radnog okruženja (Edit/Preferences/Interface…). To je onaj dijalog u kome se, između ostalog, menja ton pozadine. Na raspolaganju su vam četiri opcije (kockice): crna i tri nijanse sive. Da bismo videli skriveni efekat moramo pritisnuti SHIFT+CTRL+ALT i kliknuti mišem na bilo koju od četiri sličice. Mesto prethodnih kockica pojavljuju se slike šoljica sa kafom.

Pročitajte i:  Novi Background Removal alat u Microsoft Paint-u je prilično iznenađujući razvoj

CS6-Eastern-Egg_w-01
Sledeći klik vraća osnovne ilustracije, ali već naredni prikazuje sličice četiri parčeta hleba. Bez obzira na neobične ilustracije, svaka pozicija i dalje ima iste funkcije koje vode promeni tona pozadine.

CS6-Eastern-Egg_w-02

Kao što vidite, Photoshop je odličan uz kafu i tost, čak i ona prepečen. Ostaje samo da se vidi da li će se ovakve šale praviti i za veštačku inteligenciju koja je počela da koristi ovaj program.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Photoshop trikovi: Šta to spaja hleb, kafu i fotošopiranje?

  • 11. 02. 2013. at 14:02
    Permalink

    Kockice? Valjda kvadratici?

Comments are closed.