PC Press Studio

Pjotr Jelenski otvorio konferenciju „Data Science” u Beogradu

Ovogodišnja „Data Science” konferencija, koja se održavala od 21. do 25. novembra, ugostila je Pjotra Jelenskog, izvršnog direktora „ASEE grupe”, kao jednog od glavnih govornika.

PCPress.rs Image
Pjotr Jelenski, izvršni direktor „ASEE grupe”

Događaj je okupio međunarodne i domaće stručnjake iz oblasti nauke o podacima, mašinskog učenja, velikih podataka i veštačke inteligencije (AI) kako bi se predstavila najnovija rešenja razvoja i inovativne industrijske primene ovih tehnologija u svetu.

Ključne stavke za uspeh svake IT kompanije

Izlaganje Pjotra Jelenskog otvorilo je glavni deo ovogodišnje konferencije, naglasivši da u današnje vreme kompanije, a naročito finansijske institucije i kompanije iz oblasti trgovine, sve više ulažu u rešenja na bazi veštačke ineligencije. „Prilagođena, jednostavna i brzo primenjiva rešenja, ušteda vremena i resursa kao i pravilno razumevanje kupca i automatizacija danas su ključ za uspeh svake IT kompanije”, zaključio je Jelenski.

PCPress.rs Image

Solver AI Suite za efikasno upravljanje podacima

Upravo se jedna od domaćih startap kompanija, Things Solver, pre nepunih godinu dana pridružila ASEE grupi. Kroz svoje rešenje, Solver AI Suite, korišćenjem veštačke inteligencije i modela mašinskog učenja, omogućava klijentima efikasno upravljanje velikim količinama podataka. Jelenski je istakao da primena ovih tehnologija znatno povećava online kupovinu, jer se preciznije analiziraju podaci, a samim tim se pruža bolja usluga klijentima. AI (veštačka inteligencija) omogućava win-win situaciju za kompaniju i krajnjeg korisnika. Istakao je da uprkos tome što je upravljanje podacima veliki trend, svaka kompanija treba pojedinačno da proceni sopstvene ciljeve i koristi pre odluke o implementaciji ove tehnologije.

Izvršni direktor ASEE Pjotr Jelenski naglasio je da kompanije sve više ulažu u veštačku inteligenciju

Primenom rešenja ASEE grupe i Things Solver-a, kompanije unapređuju iskustvo korisnika, ali i svoju konkurentsku poziciju.

Pročitajte i:  RISK 2023 - konferencija o sajberbezbednosti

Konferenciju Data Science pratilo je 10.000 ljudi iz više od 130 zemalja, a izlaganja govornika i diskusije o svetskim trendovima iz oblasti veštačke inteligencije mogu biti praćena online. Svi dodatni podaci, kao i zaključci s konferencije, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu konferencije.

Korisna adresa: datasciconference.com/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,