Planet Zoo: Zoološki vrt koji vole i životinje i ljudi

Ako nas je uspon igre The Sims nešto naučio, to je da ljudska bića vole da se igraju gospodara univerzuma, te da upravljaju stvorenjima iz virtuelnih gejming dimenzija. Tako su tokom godina igrači dobijali nove prostore koje mogu da kontrolišu, te su se toj listi u nekom trenutku pridružili i zoološki vrtovi.

PCPress.rs Image

Kompanija Frontier najavila je da igra Planet Zoo na korisničke računare stiže na jesen, u okviru koje će igrači moći da kreiraju životinjske naseobine u kojima ni jedno biće ne pati. Ovo nije prva simulacija vrta za životinje, a li za razliku od prethodnih varijanti Planet Zoo u fokus ne stavlja zadovoljstvo virtuelnih posetilaca koji dolaze u vrt koji je neki igrač sagradio, već dobrobit životinja u okviru igre, što je dragocena lekcija, posebno za najmlađe igrače. Svako biće, od lavova do slonova, ima određene potrebe, a igračeva je dužnost da ih zadovolji i tako donese blagostanje u svoj virtuelni svet.

Možda je ovo uvod u budućnost zooloških vrtova, ili pak početak prakse koja bi iz virtuelnog jednog dana mogla da pređe i u stvarni svet, a pod sloganom: „Ako već ne možete da ih oslobodite, donesite slobodu u kaveze.“

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , ,