Platforma za trgovinu kriptovalutama nudu 250.000 dolara za dojavu o hakerima

Jedna od najvećih platformi za trgovinu kriptovalutama odlučila je da krene u rat protiv cyber napadača koji ugrožavaju poslovanje ove mlade industrije, te je spremna da za korisne informacije ponudi sumu od 250.000 dolara.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o kripto-menjačnici Binance, koju je osnovao Zhao Changpeng, a koje je spremna da ponudi kriptovalute u vrednosti od 250.000 dolara, a za informaciju koja bi dovela do hapšenja onih koji su odgovorni za napad na ovu platformu koji se dogodio prošle nedelje. Binance je, kako kažu iz kompanije, odvojio i 10 miliona dolara za borbu protiv cyber napadača u budućnosti, te ohrabruje druge platforme da učine isto. Predstavnici menjačnice Binance su prošle nedelje otkrili da su bili žrtve napada, a koji je imao za cilj da ukrade koine korisnika, te saobraćaj usmeri na phishing sajtove. Iako iz kompanije kažu da su sva sredstva korisnika bezbedna, dodaju da je bilo problema sa povraćajem sredstava sa naloga koji su bili mete napada.

PCPress.rs Image

Od kada su vrednosti kriptovaluta počele da beleže vrtoglavi rast vrednosti, platforme za razmenu su prepoznate kao poželjne mete cyber napada, a hakeri su od početka 2018. ukrali tokene ukupne vrednosti od 700 miliona dolara, a sa platformi čija su sedišta uglavnom u Japanu, te Italiji.

Pročitajte i:  Tajne fabrike za rudarenje Bitkoina

Izvor: Fortune

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,