Playdate – interesantni handheld, odložen za 2021. godinu

Zanimljivi handheld uređaj kompanije Panic, na kojem možete da se igrate ali uz koji možete i da učite, koji je trebalo da izađe u toku ove godine, odložen je za 2021. godinu. Na ovom uređaju nalazi se par fizičkih dugmića i deo ekrana koji pokriva oko polovine uređaja u živopisnoj žutoj boji. Osim standardnog igranja, kompanija navodi da taj uređaj može da posluži i porgramerima u razvoju i testiranju igara.

PCPress.rs Image

I za zabavu i za razvijanje “vijuga”

Playdate je prvi hardver kompanije Panic, koja je takođe najavila Windows i Linux verzije Playdate Simulator-a, softvera za dizajniranje igara i igranje sa uređajem. Košta $149, a dostupan je na zvaničnom Playdate sajtu odmah po lansiranju. Iz kompanije navode da će isprva biti spremno oko 20.000 uređaja, što se pretpostavlja da je dovoljno za potražnju koja vlada za takvim uređajem.

Iako je najavljen u martu, zbog zdravstvene situacije koja je zadesila ceo svet, veliki deo kompanje je bio primoran da radi od kuće, a kompanije koja je proizvodila uređaj je nakratko prestala sa radom. Prilagođavanje novonastalim okolnostima primoralo je Panic da prodaju uređaja odloži za 2021. godinu. Dobra vest je da je da su neke od igara za ovaj handheld već spremne, a da će ih biti i još.

Izvor: theverge
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,