PlayStation 5 imaće bolju kompatibilnost sa starijim igrama

Najnoviji Sony-jev patent ukazuje da se ozbiljno radi na poboljšanju kompatibilnosti PlayStation 5 konzole sa igrama starijih generacija. Zapravo, može se lako desiti da stare igre izgledaju dosta bolje kada se puste na narednoj Sony konzoli.

PCPress.rs Image

US Patent and Trademark Office objavio je 2. oktobra Sony-jev patent pod nazivom „Remastering by emulation“, koji je prvi put podnet u maju 2016. godine (što znači da ideja postoji već skoro dve i po godine). U dokumentu je na 14 stranica opisan proces prema kojem bi se teksture sa starih igara remasterizovale u realnom vremenu na veću rezoluciju. To može da znači da će igre pravljene za konzole ranijih generacija, kada se budu igrale na PS5 konzoli, izgledati bolje nego na originalima – naročito kada se pokrenu na HD i 4K displejima.

Iz Sony-ja nije bilo nikakvih reakcija na ove informacije. Jedino što se zna je da je Džon Kodera, direktor Sony PlayStation divizije, pomenuo da se naslednik PS4 konzole može očekivati tokom 2021. godine, dok se po Internetu pominje da je kodno ime ove nove konzole „Erebus“.

Pročitajte i:  FailOverflow progoni Sony godinama - kompromitovan i PS5

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,