Top50 Glas publike

„Pljušte“ otkazi za CES 2022

Kako se približava CES 2022 , sve je izglednije da će ovo biti najmanje interesantan sajam, možda još od osnivanja, a sigurno u poslednjih dvadesetak godina. Naime, zbog loše epidemiološke situacije i opasnosti od brzog širenja Omicron soja COVID-19 virusa, sve više kompanija odustaje od predstavljanja na njemu i odlučuje se za samostalne, online događaje.

ces

Svi odustaju?

Već odavno su mnoge velike kompanije, uključujući Amazon, AT&T, GM, Google, Intel, Lenovo, Meta, Microsoft i T-Mobile otkazale svoje učešće. Neke će održati virtuelne prezentacije, kao na primer Nvidia. Najnovije informacije ukazuju da će ove godine CES propustiti i AMD, MSI i OnePlus. AMD je najavio da je zbog „najboljeg interesa“ za zdravlje svih potencijalnih učesnika odlučio da, umesto na sajmu, u live stream-u koji će se održati 4. januara, predstavi svoje proizvode za 2022. godine. OnePlus je naveo da će, umesto na CES-u, predstaviti svoj najnoviji model telefona, OnePlus 10 Pro, tokom januara.

Naravno, postoje i velike kompanije koje su (za sada) odlučile da ipak budu prisutne uživo na ovom sajmu. Među njima su LG, Samsung i Sony. Organizator CES-a Consumer Technology Association, veruje da će sajam ipak biti veoma uspešan i veruje da su zdravstvene i bezbednosne mere koje su preduzeli, sasvim dovoljne da zaštite učesnike i posetioce. To potkrepljuju činjenicom da se tokom decembra znatno više kompanija prijavilo za sajam, nego što je odustalo. Međutim, problem je što odustaju najatraktivnije kompanije, koje dovode i najviše posetilaca na sajam.

Pročitajte i:  Nove opcije: Chrome ubuduće štedi memoriju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , ,