Ikotek

Poboljšana daljinska kontrola

Poboljšana daljinska kontrola

TeamViewer

TeamViewer je odlično rešenje za pristup i kontrolu udaljenih računara. Može dobro da posluži za pristup vašem poslovnom računaru od kuće i obrnuto, za pomoć porodici kada treba nešto podesiti, kao ozbiljan sistem za tehničku podršku u poslovnom okruženju, a od nedavno i proširenu podršku za daljinski pristup mobilnim uređajima.

Daljinski pristup računaru uključuje punu kontrolu i omogućava rad kao da se tamo nalazite, uz verno preslikavanje dešavanja na ekranu, korišćenje tastature i miša, a opciono se može uključiti podrška za pravljenje virtuelne mreže (VPN) i štampanje na udaljenom računaru. Instalacijom TeamViewer‑a na računar dobija se globalno jedinstvena šifra uređaja, uz postavljanje lozinke za zaštitu od neovlašćenog pristupa. Ukoliko se podesi da je TeamViewer stalno aktivan, računaru se može pristupiti i iz Windows ekrana za prijavu na sistem, naravno pod uslovom da znate lozinku za aktivni Windows korisnički nalog.

Kompletna instalacija programa daje mogućnosti da se pristupi udaljenim računarima i da se neko drugi može priključiti (iz šifru i lozinku) na lokalni računar. Postoje i posebne skraćene instalacije za brzu podršku i ne nadgledani pristup, kao i prenosna verzija koja se može iskopirati na USB disk i odatle startovati po potrebi. TeamViewer je višeplatformsko rešenje, sa podrškom za Windows (uključujući kompatibilnost sa verzijom 10), Mac i Linux, a od mobilnih uređaja podržani su iOS, Android, Chrome OS, Microsoft Windows Phone i BlackBerry.

Nova verzija 11 donela je nekoliko značajnih poboljšanja, pre svega bolje performanse veze uz brži prenos podataka, viši kvalitet slike i ušteda pri prenosu podataka, što je značajno pre svega u slučaju korišćenja sporijih Internet veza i mobilnih uređaja. Napravljeno je i nekoliko vizuelnih promena, pa panel sa alatima izgleda modernije. Poboljšana podrška za mobilne uređaje omogućava nenadgledanu kontrolu Android uređaja, što pored očigledne prednosti za mobilne telefone daje i primenu za niz profesionalnih uređaja koji interno koriste Android platformu kao što su kase, reklamni ekrani i automati za prodaju.

TeamViewer se i dalje može koristiti besplatno kod kuće, dok se sistem komercijalnog licenciranja promenio tako da se sada koristi sistem pretplate na mesečnom / godišnjem nivou. Komercijalne verzije su podeljene na Business, Premium i Corporate, uz razlike koje se ogledaju pre svega u broju licenciranih korisnika, podršci za mobile uređaje i tehničkoj podršci. Adresa za dodatne informacije i preuzimanje svig erzija programa je www.teamviewer.com.

Objavljeno u časopisu PC#228

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,