ePlaneta

Poboljšanje integriteta podataka Synology Immutable Snapshotsi WORM tehnologijama

U današnjem digitalnom okruženju obezbeđivanje integriteta i sigurnosti podataka od suštinskog je značaja. Najnovija unapređenja u DiskStation Manager-u (DSM) 7.2 kompanije Synology donose robusna rešenja sa Immutable Snapshots i Write Once, Read Many (WORM) tehnologijom, osmišljenim da zaštite podatke od neovlašćenih izmena i sajberpretnji.

PCPress.rs Image

Neizmenjive kopije podataka

Immutable Snapshots, izuzetna funk­ci­o­­nalnost u DSM 7.2, pružaju siguran način za čuvanje kopija podataka koje se ne mogu menjati ili brisati. Ova funkcionalnost je ključna za odbranu od ransomware napada i slučajnog gubitka podataka. Kreiranjem neizmenjivih kopija podataka u određenim intervalima, organizacije mogu osigurati da čak i ako su primarni podaci ugroženi, snimci ostaju netaknuti i dostupni za oporavak.

PCPress.rs Image

Ova funkcionalnost je posebno korisna za okruženja gde je integritet podataka ključan, kao što su finansijske institucije, zdravstvene ustanove i pravne firme. Neizmenjivi snimci pomažu u ispunjavanju regulatornih zahteva i pružaju sigurnost da su osetljivi podaci zaštićeni od neovlašćenih izmena.

Write Once, Read Many (WORM): sprovođenje politika zadržavanja podataka

WORM tehnologija u Synology-jevom DSM-u 7.2 omogućava kreiranje WriteOnce deljenih foldera, koji su dizajnirani da spreče bilo kakvu izmenu ili brisanje podataka nakon što su napisani. Ovo je posebno korisno za organizacije koje moraju da se pridržavaju strogih politika zadržavanja podataka. WORM osigurava da podaci ostaju nepromenjeni tokom definisanog perioda ili zauvek, u zavisnosti od potreba organizacije.

Pročitajte i:  Synology HDD - optimalna rešenja za mala i srednja preduzeća

Synology nudi različite režime za WORM foldere, uključujući Režim usklađenosti (Compliance Mode) i Korporativni režim (Enterprise Mode), svaki prilagođen različitim regulatornim i operativnim potrebama. Režim usklađenosti sprovodi strože politike zadržavanja kako bi ispunio pravne i regulatorne standarde, dok Korporativni režim nudi fleksibilnost za interne potrebe zaštite podataka.

Poboljšana sigurnost i performanse

Pored neizmenjivih snimaka i WORM-a, DSM 7.2 uvodi funkcije kao što su enkripcija celokupnog volumena i adaptivna multifaktorska autentifikacija (AMFA) za poboljšanje sigurnosti. Enkripcija celokupnog volumena štiti podatke u mirovanju enkripcijom celokupnih skladišnih volumena, čime se štiti od fizičke krađe i neovlašćenog pristupa.

PCPress.rs Image

Integracija AMFA daje dodatni nivo sigurnosti zahtevajući više oblika verifikacije pre nego što se odobri pristup sistemu, posebno s nepo­verljivih izvora. Ovo smanjuje rizik od neovlašćenog pristupa čak i
ako su kompromitovane pristupne informacije.

Pored toga, DSM 7.2 uključuje poboljšanja performansi, kao što su deduplikacija na nivou blokova i poboljšane brzine backup-a Hyper Backup-om, obezbeđujući da zaštita podataka ne ugrožava performanse sistema.

Na kraju…

Synology-jev DSM 7.2 s neizmenjivim snimcima i WORM tehnologijom nudi sveobuhvatno rešenje za organizacije koje žele da poboljšaju integritet i sigurnost svojih podataka. Integracijom ovih naprednih funkcija Synology osigurava da podaci ostaju zaštićeni, usklađeni i lako obnovljivi, pozicionirajući se kao lider u rešenjima za upravljanje i zaštitu podataka.

PCPress.rs Image

Za više detalja o ovim funkcijama i kako mogu koristiti vašoj organizaciji, posetite zvanični sajt Synology i stranice s korisnim informacijama:

Pročitajte i:  Synology HDD - optimalna rešenja za mala i srednja preduzeća

www.synology.com/DSM72
blog.synology.com
www.synology.com/company/news
www.synology.com/en-eu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *