TrendMicro

Počela izgradnja Skyline Belgrade kompleksa

Radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa „Skyline Belgrade“ u koji je izraelska kompanijaAfi Europe“ uložila 200 miliona evra počeli su danas.

PCPress.rs Image

Direktor projekta „Skyline Belgrade“ Adir El Al na svečanom obeležavanju početka radova rekao je da je da je to treći veliki objekat koji ta kompanija gradi u Beogradu na prestižnoj lokaciji u Ulici kneza Miloša. „Ova investicija od 200 miliona evra kreiraće nova radna mesta i doprineti ekonomiji Srbije“, kazao je direktor projekta Adir El Al.

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam istakla je da kompanija „Afi Europe“ posluje u Srbiji od 2005. godine kada je izgradila prvi poslovni park u Beogradu „Airport City“ i da izraelske firme vide potencijal za ulaganje u Srbiji i da su zato, prema njenim rečima, ovde da ostanu. Dodala je da ove godine Srbija i Izrael obeležavaju 25 godina od početka diplomatskih odnosa.

„Mi smo svedoci da saradnja dve zemlje sve više raste“, istakla je ambasadorka Izraela. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da veliki projekti poput „Skyline Belgrade“ projekta, menjaju panoramu Beograda i pokreću građevinsku industriju Srbije i Beograda. „Svet je globalno selo i investitori mogu da ulaže gde god žele, a ovo je dokaz da sve veći broj njih veruje u našu zemlju i grad i da je Srbija postala stabilna zemlja za ulaganje“, rekao je Mali. Na svečanom obeležavanju početka radova prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da zahvaljujući brojnim projektima i ostvarenim rezultatima, Beograd postaje metropola „u pravom smislu te reči“.

Izvror: Beta

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,