Počele prijave za EDIT letnju školu kompanije Comtrade

Prijavite se i steknite praktična IT iskustva! Od 1996. godine, besplatna Letnja IT škola EDIT kompanije Comtrade inspiriše inovativno razmišljanje i neguje buduće generacije IT lidera

edit-banneri_link-embed

 

Letnja škola informacionih tehnologija EDIT (Education for Innovative Thinkers) kompanije Comtrade ove godine proslavlja 20 godina postojanja, a ona će se i ovog jula održati u četiri zemlje (Srbija, Slovenija, BiH i Irska), odnosno sedam gradova kao što su Beograd, Kragujevac, Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Banja Luka i Dablin.

Od 1996. godine, besplatna Letnja IT škola EDIT inspiriše inovativno razmišljanje i neguje buduće generacije IT lidera. Danas je EDIT najveća i najposećenija škola za informacione tehnologije u regionu.

DSC_0052

EDIT je prvenstveno namenjen studentima koji žele da dopune svoje akademsko znanje sa praktičnim iskustvom. Učesnici tokom perioda od dve nedelje imaju priliku da se oprobaju u radu na realnim projektima. Studenti će naučiti kako da rade u timu i sarađuju sa drugim pojedincima koji imaju različite nivoe obrazovanja i načine rada.

Ova letnja škola informacionih tehnologija postala pravi internacionalni projekat, i već nekoliko godina u Ljubljani se dodatno organizuje i za internacionalne studente, a ove godine novost je da će se EDIT po prvi put održati i u Irskoj.

S obzirom na to da je proširena stvarnost (augimented reality) sve popularnija u svetu, ovogodišnja tema EDIT-a u Srbiji će biti “Augmented Reality – Turn Your Learning Into Magic”. Polaznici će imati zadatak da ožive klasične udžbenike i obrazovne materijale novim audio-vizuelnim, interaktivnim sadržajima.

EDIT u Beogradu i Kragujevcu će se održati od 18. do 29. Jula.

 

BG_ActLikeAGeek

Pored ove, za polaznike EDIT-a u Bosni i Hercegovini spremljena je tema pod nazivom “Internet of Things and Microservices”, dok će polaznici u Sloveniji raditi na “Crowdsourcing” platformi za razmenu bicikala. EDIT u Banja Luci, Sarajevu, Mariboru i Ljubljani će se održati od 11. do 22. jula.

Više informacija o temama i samom EDIT-u možete pronaći na zvaničnom sajtu, edit.world .

Pozivamo sve zainteresovane studente za EDIT letnju školu informacionih tehnologija da se što pre prijave, jer je broj mesta za svaki grad ograničen.

Prijave za EDIT u Beogradu i Kragujevcu su u toku i možete se pijaviti klikom na ovaj link. Krajnji rok za podnošenje prijava je 4. jul 2016. Godine.

LJ_geek_total

Sve troškovi letne škole programiranja EDIT snosi kompanija  Comtrade, iz koje nam poručuju da će se i ove godine, kao i svake do sada, potruditi da svim polaznicima pruže nezaboravno iskustvo i druženje sa vrhunskim ekspertima iz oblasti IT-a. Tokom dve nedelje trajanja EDIT-a svi učesnici će imati priliku da znanje stečeno u školi primene u praksi, kao i da iskuse kako je to raditi na realnom projektu.

Ukoliko već niste dovoljno informisani o ovoj besplatnoj letnjoj školi informacionih tehnologija, a verujemo da jeste, saznajte nešto više o EDIT-u na web stranici http://edit.world/ kao i u video-prilogu:

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,