BIZIT 2022

Počelo prijavljivanje studenata za takmičenje Go Green in the City

Beograd, 01. mart 2016Kompanija Schneider Electric, objavila je poziv za učestvovanje na šestom svetskom godišnjem takmičenju za studente u izradi poslovnih ekoloških planova – Go Green in the City. Cilj takmičenja je izrada inovativnih rešenja za upravljanje energijom u pametnim gradovima kao i podizanje svesti o pametnom upravljanju energijom i edukacija mlađe populacije.

Go Green In The City

Rok za prijavu traje do polovine aprila a u tom periodu studenti iz celoga sveta – koji studiraju ekonomiju, elektrotehniku i poslovnu administraciju, mogu da prijave svoj rad odnosno ideju. Propozicije takmičenja nalažu da se studenti prijavljuju u parovima, a poželjno je da ekipa bude mešovita (muško – ženska). Prijava podrazumeva slanje studije slučaja kojom studentski parovi trebaju da ilustruju ideju o boljim načinima upravljanja energijom u gradovima. Prijave – poslovni planovi – moraju se odnositi na jednu od pet predloženih tema takmičenja.

Studentski timovi koji uđu u polufinale, imaće priliku da rade na svom projektu puna dva meseca sa mentorima iz Schneider Electric-a. U tom periodu, potrebno je da pripreme sinopsis kao i video-prezentaciju svoje poslovne ideje. Dvanaest najboljih studentskih timova biće predstavljeno 15. Jula, a i oni će od 19. do 22. septembra učestvovati u velikom finalnom takmičenju u Parizu. Pobednički tim dobija VIP putovanje oko sveta a biće u prilici i da poseti poslovnice Schneider Electric-a. Takođe, pobedničkom timu biće ponuđeno i zaposlenje u Schneider Electric-u, u zemlji iz koje je pobednički tim.

Pročitajte i:  PowerIT konferencija 2022. u organizaciji Schneider Electric HUB

Tokom proteklih pet godina, upravljanje energijom u pametnim gradovima tema je kojoj studenti iz celoga sveta pridaju sve više pažnju. Prošle godine, više od 12.800 studenata, iz 168 zemalja prijavilo

se za takmičenje. Takođe, prošle godine na ovo takmičenje prijavilo se i 22 studenta iz Srbije. Tokom 2015. godine na takmičenju su se najviše iskazali studenti iz Indije, Indonezije i Južne Koreje, sa najvećim brojem prijavljenih studentskih parova. Tim sa Tehnološkog instituta u Kharagpuru, u Indiji, odneo je pobedu 2015. godine sa idejom za aplikaciju koja povećava efikasnost upravljanja energijomViše informacija o takmičenju možete pogledati na sledećem linku:

www.gogreeninthecity.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,