Top50 Glas publike

Počeo je egzodus “Movies&TV” iz aplikacije Play Store

Google je ranije ove godine najavio da će ukloniti odeljak „Movies&TV” iz Play prodavnice.

PCPress.rs Image

Ubuduće postoji samo jedno mesto za kupovinu i iznajmljivanje filmova od Google-a

Umesto toga, samo ćete aplikaciju Google TV ćete moći da koristite za iznajmljivanje ili kupovinu novih filmova ili TV emisija. Ta tranzicija je konačno počela, pošto je veliki G počeo da postepeno ukida Movies tab sa Google Play-a. Kompanija je ažurirala svoju prvobitnu najavu na stranici Google podrške od 22. marta 2022. kako bi najavila da su „Movies&TV sada u procesu uklanjanja iz aplikacije Google Play“. Ako se Movies tab i dalje pojavljuje u Play prodavnici vašeg uređaja, videćete baner na tabu koji vas obaveštava o predstojećoj tranziciji. Ne morate da brinete da ćete izgubiti pristup filmovima i TV emisijama koje ste prethodno nabavili iz Play prodavnice.

Vaša postojeća biblioteka, lista želja i kupljeni sadržaj su i dalje dostupni iz aplikacije Google TV. Takođe možete da nastavite da plaćate nove filmove ili iznajmljivanje TV emisija pomoću kreditnih i poklon kartica Play prodavnice. Aplikacija Google TV pruža bolje preporuke za sadržaj zahvaljujući dubokoj integraciji sa različitim servisima za striming, iako Netflix nedostaje. Možete da strimujete sadržaj iz različitih izvora umesto da budete ograničeni samo na Google-ovu plaćenu biblioteku. Novi Highlights tab u aplikaciji prikazuje vesti iz zabave, intervjue, trejlere i još mnogo toga, tako da uvek možete pronaći zanimljive stvari za gledanje. Takođe nudi bolje iskustvo gledanja za mnoge, jer ima ugrađeni virtuelni daljinski upravljač za vaš Android TV ili Chromecast.

Pročitajte i:  Google proširuje listu mogućnosti plaćanja za Play Store u SAD-u

Promena je za sada ograničena samo na mobilne uređaje, pošto veb front Play prodavnice i dalje ima Movies tab odakle možete iznajmiti ili kupiti sadržaj. Ako ste navikli da kupujete filmove iz Play prodavnice na svom telefonu, ova promena bi vam u početku mogla smetati. Međutim, čini se da je aplikacija Google TV spremna da ponudi bolje iskustvo konzumiranja medija i već duže vreme je mesto na koje možete da koristite za besprekornu kupovinu i gledanje.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,