BIZIT 2022

Počeo prvi online festival klasične muzike u Srbiji – ARLEMM 2020

Koncertnim dešavanjem bez publike na Cvetnom trgu, predstavili su se gudački kvartet Škole za muzičke talente iz Ćuprije, Milun Šunjevarić, solista na gitari i Katarina Pejak, poznata kantautorka i pijanistkinja. Time je zvanično počeo ARLEMM 2020 prvi onlajn festival klasične muzike u našoj zemlji koji je preksinoć, 15. jula, bio emitovan na Telenor Srbija YT kanalu.

PCPress.rs Image

Izložba Umetnički karavan na Cvetnom trgu

Istovremeno je otvorena izložba „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju posetioci mogu da pogledaju do 2. avgusta na Cvetnom trgu i bliže osete viziju ARLEMM art festivala. To su samo prvi u nizu događaja koji ćemo imati prilike da pratimo ovog leta širom Srbije, u organizaciji manifestacije ARLEMM uz prenose putem Telenor mreže.

„Smatrali smo da je naša dužnost da ljudima pružimo dozu umetnosti koja će nam svima pomoći da prođemo što lakše kroz ovaj težak period. Kao grupa kreativnih ljudi, i posmatrajući šta se događa širom sveta, odlučili smo da cela manifestacija ARLEMM 2020 ove godine dobije svoj paralelni život u digitalnom svetu. Drago mi je što i ovog leta, zahvaljujući modernim tehnologijama, nastavljamo da budemo  prestonica kulturnih dešavanja,” kaže Milica Mladenović, glavni koordinator organizacionog tima ARLEMM-a.

Tokom proteklih jedanaest godina ARLEMM je okupio vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva i uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji su želeli da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način. Da bi umetnost bila dostupna svima, i ove godine biće omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2020, uživo putem Telenor mreže.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,