BIZIT 2022

Počinje masovna proizvodnja operativnog sistema Windows 8

windows8Kompanija Microsoft objavila je da je 01.08.2012. počela masovna proizvodnja dugo iščekivanog operativnog sistema Windows 8 ( tzv. RTM verzija). Nakon današnjeg koraka, partneri koji se bave proizvodnjom počeće sa pripremanjem uređaja za 26. oktobar kada će biti upriličena svetska premijera Windows 8 operativnog sistema. Novi Windows, pored veće brzine i protoka operacija, donosi i novi dizajn, a u RTM verziju ugradjene su novine bazirane na reakcijama, sugestijama i predlozima korisnika i programera nakon isprobavanja Windows 8 preview verzija koje je dostupne od septembra prošle godine.

Odabrana javnost, uključujući programere, IT profesionalce i partnere, imaće rani pristup Windows 8 RTM kfinalnoj verziji u drugoj polovini ovog meseca na sledeće načine:

· 15. avgust: Programeri koji prave nove aplikacije za Windows 8 biće u mogućnosti da preuzmu finalnu verziju ovog operativnog sistema preko MSDN subscriptions. Programeri mogu posetiti i stranicu Windows Dev Center kako bi dobili pristup finalnoj verziji programa Visual Studio 2012.

· 15. avgust: IT profesionalci koji su testirali Windows 8 u svojim organizacijama biće u mogućnosti da pristupe finalnoj verziji ovog operativnog sistema preko TechNet subscription.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

· 16. avgust: Klijenti koji već poseduju Microsoft Software Assurance za Windows će biti u prilici da preuzmu Windows 8 Enterprise edition preko Volume Licence Service Center-a. (VLSC ). Na ovaj način, klijenti će moći da testiraju i počnu sa privikavanjem na Windows 8 Enterprise unutar svoje organizacije.

· 16. avgust: Mreža Microsoft partnera imaće pristup operativnom sistemu Windows 8.

· 20. avgust: Microsoft Action Pack Providers ( MAPS ) će dobiti pristup operativnom sistemu Windows 8.

· 1. septembar: Volume License klijenti koji ne poseduju Software Assurance biće u mogućnosti da kupe novi Windows 8 putem Microsoft Volume License Resellers.

Programeri mogu posetiti Windows Dev Center gde se nalaze svi alati i resursi koji su im potrebni da dizajniraju ( design ), naprave ( build ) i prodaju aplikacije ( sell apps ) u sklopu Windows Store. Dok su sve aplikacije tokom “preview” faze bile besplatne, u fazi kada je počela masovna proizvodnja, programeri mogu početi da naplaćuju svoje aplikacije, pa će stoga svi koji imaju pristup finalnoj verziji overativnog sistema Windows 8 moći da vide aplikacije koje se naplaćuju u okviru Windows Store.

Pročitajte i:  Intel se okreće emulaciji za DirectX 9 igre nakon što je napustio izvornu podršku

Windows 8 će svetsku premijeru imati 26. oktobra 2012. Za sve koji žele da probaju beta verziju ovog operativnog sistema pre njegove globalne premijere, dostupna je Windows 8 Release Preview verzija koja se može preuzeti na http://preview.windows.com.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,