N Central domination

Podnosi li vaš telefon hladnoću?

PCPress.rs ImageNeki proizvođači smart telefona ističu da njihovi uređaji nisu za ekstremne hladnoće, dok drugi tvrde da će nesmetano raditi i na minus dvadeset.

Recimo, Apple tvrdi da se iPhone može koristiti samo na temperaturama od nule do plus trideset pet stepeni. Drugim rečima, ako iznesete svoj iPhone napolje u ovakvim uslovima ‒ to činite na sopstvenu odgovornost jer garancija ne pokriva ekstremnu hladnoću.

HTC i Nokia ne spominju ništa o vremenskim uslovima u korisničkim uputstvima niti na svojim sajtovima. Međutim, Samsung tvrdi da njegovi telefoni mogu podneti temperature od minus dvadeset do plus pedeset. U svakom slučaju, većina smart telefona ne može podneti temperature niže od minus petnaest ili minus dvadeset. Čak i ako se ne ugase sami od sebe, to će se dogoditi čim pokušate da ih upotrebite.

Jedino se Samsung Galaxy S II može pohvaliti nesmetanim radom čak i na minus trideset pet stepeni, ali i on posustaje ispod te temperature. Ako ste sačuvali telefone Nokia C1-01 ili Nokia E65, slobodno ih možete koristiti i na minus četrdeset!

Pročitajte i:  Nokia 8210 4G stiže u Srbiju

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,