BIZIT 2022

Pogled u budućnost: vibrirajuća veš mašina

Jee Na Jun, korejski dizajner i inovator, osmislio je novu generaciju mašina za veš. Ili gedžeta – još uvek nije jasna klasifikacija, no, za sada je predstavljen samo koncept budućnosti u čišćenju garderobe.

vibrate-jelly-laundry-by-jee-na-jun1

Ideja se bazira na uređaju želstog jezgra u koje bi se smestila prljava i prašnjava garderoba. Ideja se svodi na vibracije u želatinastoj masi koje bi vibracijama “izbacivala” prašinu i prljavštinu. Inovator tvrdi da se u ovom procesu ne koriste ni deterdžent ni voda, već samo jezgro i vibracije.

Print

Print

Takođe, dok se odeća čisti, zvučnim talasima ispravljaju se neravnine i zgužvani delovi. Tako da su to dva proizvoda u jednom: uređaj za čišćenje i za peglanje. Dok sam proces traje svega pet minuta.

Print

Na kraju, sva prljavština koja je “istrešena” iz tkanine se skuplja u posebnu pregradu koja se prosto ukloni iz jezgra uređaja i baci u kantu za otpatke.

Print

Jedino što nam preostaje je da sačekamo ovaj čudesni aparat koji će rešiti probleme čekanja, utrošnje energije i vode, zagađivanje prirode deterdžentima i ostale muke prosečnih veš mašina.

Pročitajte i:  Inovacioni potencijali IT sektora

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,