BIZIT 2022

Pokemon Go je i dalje relevantan

Pokemon Go ove nedelje puni pet godina, a i dalje se vrlo dobro drži.

PCPress.rs Image

Igra zasnovana na izlasku iz kuće, dobro se držala tokom pandemije

Očekuju se neki predstojećim događaji, imaju značajne obožavaoce i sve ono što izgleda kao da donosi veliku zaradu. Izgleda da je Nianticov Pokemon Go doneo više od 5 milijardi dolara od pokretanja u julu 2016. godine, u proseku oko milijardu dolara godišnje, prema analitikama Sensor Tower-a. Igra je započela kao viralna senzacija, ali očigledno je imala dovoljno snage da se održi tokom pet godina koliko postoji.

Sensor Tower tvrdi da su igrači Pokemon Go-a potrošili 1,3 milijarde dolara u 2020. godini, postigavši prihod veći u odnosu na 2019. za oko 400 miliona dolara. Čini se da podaci Sensor Tower-a ukazuju da je igra ne samo preživela pandemiju, već je izašla jača. Sensor Tower navodi Niantic-ova ažuriranja igre kao jedan od razloga uspeha igre 2020. godine, jer ga je kompanija više prilagodila svetu u kojem ljudi nisu nužno mogli da idu u šetnju ili se okupljaju u velikoj gužvi. Iako Niantic nije objavio svoje brojeve ili razloge za uspeh, znamo da planira da nastavi da se prilagođava našoj novoj stvarnosti.

Pročitajte i:  Pokémon Go kreator Niantic pokreće svoju društvenu mrežu Campfire

Kako prelazimo u drugu polovinu 2021. godine, Niantic kaže da planira da poništi neke promene koje je napravio kao odgovor na pandemiju, dok će neke zadržati i dodatno prilagoditi igru. Svakako izgleda da igra ne gubi novac ni 2021. godine – 17. i 18. jula Niantic će održati svoj Pokemon Go Fest na mreži, a neki gradovi će imati posebne događaje 17. marta. Događaj će biti muzičke tematike, a ulaz će koštati 5 dolara, što je manje od 14,99 dolara prethodnih godina, u čast petogodišnjice igre. Igru je nedavno pohvalila i legenda Nintenda, Shigeru Miiamoto.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: