Top50 Glas publike

Pokemon Go u interpretaciji katoličke crkve

Katolička crkva je jedna od najstarijih institucija na svetu, a nedavno je došlo do zajedničkog pokušaja da se dopre do generacije Z, takozvanih GenZ-a. Tu u priču uskače Follow JC Go. Inspirisan Pokemon Go-om, Follow JC Go je mobilna igra u kojoj je cilj prikupljanje svetaca i drugih značajnih figura koje su se pojavljivale u Bibliji dok se kreću po gradu, prema italijanskim novinama Corriere della Sera. Razvijena je od strane Fundación Ramón Pané, katoličke jevangelističke grupe sa sedištem u Floridi. Iako Vatikan nije direktno povezan sa igricom, Papa Franja je navodno obožavatelj igrice.

PCPress.rs Image

„Franja nije baš osoba koju interesuje tehnologija, ali je bio zaprepašćen, shvatio je ideju, šta smo pokušali da uradimo: spojimo tehnologiju sa jevangelizacijom“, rekao je Ricardo Grzona, izvršni direktor Fundación Ramón Pané, za Crux Now. Za razliku od Pokemon Go-a, od igrača se ne očekuje da se bore protiv drugih posvećenih katolika da bi bili najbolji. Ne postoje mesta gde bi sveci mogli da se unaprede, i čini se malo verovatnim da ćete moći da evoluirate Isusa hranom to jest davanjem određene količine hleba ili ribe.

Pročitajte i:  DuckDuckGo: Još bolji za Android korisnike

Umesto toga, borbeni elementi Pokemon Go-a zamenjuju se filozofskim pitanjima na koja će igrači morati da odgovore kada naiđu na svece i druga biblijska imena. Očekujte da se manje fokusirate na trkanje za što boljim rezultatima, zaboravite stav „najbolji od svih“ već se ovde radi o duhovnom uzdizanju. Takođe, ovo ne bi bila prava katolička igra bez elemenata molitve: igrači moraju da jedu, piju i da se mole kako bi svoje likove prebacili na sledeći nivo. Igrica takođe podstiče igrače da predahnu, ili odu u crkvu kad god prođu pored jedne.

PCPress.rs Image

Follow JC Go je sada dostupan za Android i iOS uređaje, ali je trenutno dostupan samo na španskom jeziku. Verzije na italijanskom, portugalskom i engleskom jeziku tek treba da stignu. U svakom slučaju primetan je napor katoličke crkve da se uključi u tehnološke trendove, kao i je slučaj i sa prvom društvenom mrežom u Srbiji.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,