Top50 Glas publike

Pol Alen ocrnio Bila Gejtsa u autobiografiji

PCPress.rs ImageDok se Pol Alen oporavljao od Hodžkinove bolesti, Bil Gejts i Stiv Balmer kovali su plan kako da smanje njegov udeo u kapitalu Microsoft-a. Ta optužba, i još mnogo toga, nalaze se u najavljenoj autobiografiji Pola Alena, Idea Man, čiji su odlomci objavljeni u časopisu Vanity Fair.

Alen opisuje Gejtsa kao briljantnog, fokusiranog i ambicioznog: Bilo je veoma stresno raditi u Microsoft-u zato što je Bil terao druge da rade koliko i on. Gotovo kao poslovođa koji vikendom vreba na parkingu da proveri ko je došao. Ali bio je i nemilosrdan jer je još na početku tražio dvostruko veći udeo u kompaniji zato što je „radio više od drugih“.

Nekoliko godina kasnije, Alen je otkrio da boluje od Hodžkinove bolesti i počeo je da se leči: Jedne večeri krajem decembra 1982. godine, slučajno sam čuo kako Bil i Balmer razgovaraju u njegovoj kancelariji. Bil je rekao kako u poslednje vreme slabije doprinosim i kako bi trebalo da smanje moj udeo u kapitalu. Iz razgovora je bilo jasno da su već razgovarali o tome.

Pošto je Alen rekao Gejtsu da je čuo taj razgovor, obojica su mu se izvinili, ali on je ipak napustio kompaniju nekoliko meseci kasnije.

Pročitajte i:  Microsoft podneo patentni zahtev za prikaz personalizovanih reklama u igrama

Wall Street Journal objavio je kako je novi prikaz Bila Gejtsa već uznemirio deoničare Microsofta-a. Međutim, oni koji lično poznaju Gejtsa izrazili su sumnju u Alenove navode i pitaju se šta stoji iza takvih tvrdnji.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,