Top50 Glas publike

Polestar O2 Concept stiže tokom 2026. godine

Nije trebalo dugo da Polestar prevede O2 koncept u proizvodni model. Kompanija je potvrdila da će početi sa prodajom električnog kabrioleta kao Polestar 6 negde tokom 2026. godine. Većina detalja je još uvek u tajnosti, ali će 6-ica deliti isti pogon sa dva motora od 884 KS i arhitekturu od 800 V kao i Polestar 5 limuzina. Firma cilja 0-100 KM na sat za 3,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 250 kmh.

PCPress.rs Image

Pored komercijalne, biće dostupna i ograničena serija

Takođe će biti dostupna i ograničena serija od 500 jedinica Polestar 6 LA Concept izdanja sa prepoznatljivom plavom bojom O2 Concepta, „svetlom“ kožom i točkovima od 21 inča. Za razliku od mnogih adaptacija koncepata, zaista možete kupiti automobil koji (barem površno) liči na ono što ste videli na sajmovima automobila.

Polestar 6 je sportski, otvoreni pandan modelu 5 sa ​​manjim otiskom. Takođe predstavlja aerodinamički izazov — domet će u velikoj meri zavisiti od Polestar-ove sposobnosti da prevaziđe tipično veće koeficijente otpora kabrioleta. Međutim, ne pominje se da li će 6 uključiti neke od fantastičnijih karakteristika iz koncepta, uključujući integrisanu kameru za dron.

Bez obzira šta gotov model nudi, jasno je da Polestar planira stalno proširenje svoje linije. Polestar 3 SUV stiže sledeće godine, a zatim 5 2024. godine. Brend Volvo i dalje će imati relativno mali izbor, ali ćete barem imati izbora ako Polestar 2 ne odgovara vašim potrebama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: