TrendMicro

Policajci u Dubaiju će patrolirati na letećim motorima

Dubai se veoma brzo pretvara u “Grad budućnosti”, uvodeći plaćanje nekretnina bitkoinima i leteće taksije. Najnovije vozilo u policijskim stanicama u Dubaiju je još jedna sci-fi vrsta transporta: hoverbike. Policija u Dubaiju, koja već ima luksuzne patrolne automobile i policajce robote, upravo je najavila da će uskoro imati policajce koji će patrolirati na hoverbike-ovima. Policija je predstavila svoju novu opremu Hoversurf Scorpion na konferenciji Gitex Technology Week, izveštava Gulf News.

PCPress.rs Image

Ruska rukotvorina je potpuno električna i može da izdrži do 300 kg, što nudi oko 25 minuta korišćenja po punjenju sa maksimalnom brzinom od oko 69km/h. Govoreći za Gulf News, prvi narednik Ali Ahmad Mohammad iz Odeljenja za bezbednost policije u Dubaiju objasnio je da je motor sposoban i da leti bez putnika do 6km, međutim policijske snage će koristiti hoverbike samo u vanrednim situacijama koje zahtevaju brzo kretanje kroz saobraćaj.

Jedno od konceptualnih vozila ruske kompanije Hoversurf, Scorpion-3, ima ugrađeni sigurnosni sistem tokom svog razvoja koji je zadržavao pilota da ne izgubi kontrolu i ne ide previše brzo ili previše visoko, ali nije jasno da li model koji je policija u Dubaiju usvojila ima te zaštitne mere. Aleksandar Atamanov, CEO Hoversurf-a, najavio je na Facebook-u da su kompanija i policija iz Dubaija potpisale sporazum koji će omogućiti Hoversurf-u da započne masovnu proizvodnju Škorpiona u Dubaiju kako bi služio policijskom sektoru.

Pročitajte i:  Naoružani roboti kao policajci

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,