Top50 Glas publike

Poljski regulator pokrenuo postupak protiv PayPal-a

Poljski regulator UOKiK pokrenuo je postupak protiv PayPal-a zbog mogućih zabranjenih ugovornih odredbi, saopštio je dodajući da bi moguća kazna mogla da iznosi 10 odsto prihoda kompanije.

PCPress.rs Image

Regulatorni organ je rekao da sumnja u pravo kompanije za platni promet da nametne ugovorne kazne, kao što su blokiranje pristupa računima, finansijske sankcije ili raskid ugovora, između ostalog.

UOKiK je saopštio da su zabranjene aktivnosti koje bi mogle da izazovu kazne opisane na nejasan način i da korisnici možda ne razumeju šta tačno nije dozvoljeno i šta bi kompanija mogla da preduzme u takvim slučajevima.

„Sporazumi, a posebno oni njihovi delovi koji definišu negativne posledice zabranjenih aktivnosti, moraju biti pisani jednostavnim i razumljivim, ali istovremeno preciznim jezikom i zasnovani na jasno definisanim kriterijumima“, rekao je šef UOKiK-a Tomasz Chrostny.

PayPal je u saopštenju poslatom e-poštom navodi da će na odgovarajući način odgovoriti UOKIK-u po tom pitanju.

„PayPal ostaje duboko posvećen svojim obavezama u skladu sa propisima i kompanija blisko sarađuje sa regulatorima širom sveta kako bi se pridržavala svih važećih pravila i propisa na tržištima na kojima poslujemo“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte i:  PayPal i Venmo dobijaju podršku za Tap to Pay na iPhone uređajima

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *