ePlaneta

Polovina japanskih preduzeća još uvek koristi Internet Explorer

Microsoft je prošle nedelje ukinuo podršku za ovaj pretraživač.

PCPress.rs Image

Mnogi i dalje koriste Internet Explorer kao jedini pretraživač

Microsoft već mesecima najavljuje prestanak podrške za Internet Explorer. Međutim, mnoga preduzeća u Japanu još uvek nisu spremna za tu promenu. Prema izveštajima, skoro polovina kompanija još uvek koristi Internet Explorer kao jedini pretraživač.

Prema pisanju sajta Nikkei, mnoge od tih kompanija odugovlačile su sa prelaskom na druge pretraživače. Drugi ljudi ukazuju na to da bi prelazak na druge pretraživače napravio haos koji bi trajao mesecima.

Internet provajder Keyman Net sproveo je istraživanje japanskih kompanija ranije ove godine i otkrio da su mnoge bile prinuđene da koriste Internet Explorer zbog sistema koji su njihovi klijenti koristili za obrađivanje porudžbina.

Takođe, neki su koristili pretraživač za kontrolisanje prisustva zaposlenih i troškovi. Više od petine ispitanika nije imalo plan kako da prebace svoje poslovanje na alternativne pretraživače, kao što su Microsoft Edge ili Google Chrome.

Pitanje se proteže dalje od kompanija do vladinih agencija, za koje se u izveštaju navodi da su posebno spore u rešavanju ove promene. Obaveštenja u vezi sa online aplikacijama Japanske penzijske službe moraju se pregledati u IE Mode-u za Edge, navodi se u izveštaju.

Pročitajte i:  Microsoft nastavlja otkrivanje kompromitovanih mejlova nakon ruskog hakovanja

Taj režim će biti podržan najmanje do 2029. godine, pa neće biti problema sa eventualnim nekompatibilnim stranicama.

Nadamo se da će Microsoft koji zvanično ukida podršku za Internet Explorer nakon skoro 27 godina podstaći kompanije da preusmere njihovo poslovanje na Edge, Chrome, Firefox i druge pretraživače.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,