BIZIT 2022

Poređenje velikana: Galaxy Note 4 vs. iPhone 6 Plus

Fableti postaju sve omiljeniji među korisnicima. Ovu kategoriju proizvoda pokrenuo je Samsung, čiji je model Galaxy Note sada stigao do četvrte generacije. Međutim, u međuvremenu je i arhirival Apple nakon dugog oklevanja uskočio u taj voz i nudi iPhone 6 Plus, moćnog konkurenta. Koji uređaj je bolja kupovina – poslali smo ova dva diva u ring.

SAMSUNG GALAXY NOTE 4 vs iPhone 6 PLUS

Radna životinja sa olovkom

Galaxy Note 4 opremljen je od glave do pete za posao, zato ima i praktičnu olovku za rukovanje.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Kome je važna produktivnost svakako neće pogrešiti ako se opredeli za Galaxy Note 4: nijedan telefon u ovoj oblasti ne može da se takmiči sa njim zato što ga je Samsung koncipirao kao poslovnu alatku za svakodnevnu upotrebu. Zato je, na primer, ovaj fablet opremljen olovkom za rukovanje nazvanom S Pen, koja je smeštena u kućište – tako je garantovano uvek pri ruci.

Ako izvučemo S Pen, na ekranu se pojavljuje poseban meni sa četiri osnovne funkcije. Taj meni možemo da aktiviramo u svakom trenutku posredstvom tastera na S Penu. Omogućava nam da povežemo beleške sa određenim akcijama, da virtuelno opsecamo elemente na ekranu, da ih sakupljamo i kasnije upotrebimo, zatim možemo da izdvojimo tekst iz nekog elementa i da ga šaljemo kao poruku. Moguća je i udobna obrada dokumenata, kao i prezentacija Excelovih datoteka S Penom.

Note 4 omogućava korišćenje pravog multitaskinga koji je ovde nazvan Multi Window: možemo da koristimo uporedo dve funkcije na ekranu. Tako, na primer, možemo direktno slike iz galerije da prebacujemo u neki dokument.

Celokupnu opremu upotpunjuje glasovna komanda koja odlično funkcioniše i brojni senzori, uključujući i merač pulsa na poleđini uređaja i senzor za prepoznavanje otiska prsta koji izvrsno obavlja svoj posao. Kada je reč o mogućnostima povezivanja, ništa ne nedostaje. Za umrežavanje s vozilom Galxy Note 4 opremljen je Mirror Linkom, koji omogućava sertifikovanim aplikacijama da budu prikazane na ekranu kompatibilnog sistema u automobilu….

 

Tek ga aplikacije pretvaraju u moćnu spravu

iPhone 6 Plus je opremljen samo osnovnim funkcijama. međutim, App Store koji nudi gotovo neiscrpan broj aplikacija, ima sve što je ovom fabletu potrebno za dobar rad.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Kada je reč o jednostavnosti rukovanja, nijedan smartfon ne može se uporediti sa iPoneom. To znači da iPhone 6 Plus možemo da uzmemo u ruke i odmah ćemo intuitivno umeti da rukujemo njegovom korsničkom površinom; korisnik se u ovom smislu nikada neće naći u nezgodnoj situaciji. Osim toga performanse ovog uređajajednostavno su besprekorne. unapred instalirane aplikacije su dobre, ali njihov broj je pregledan: za razliku od Galaxy Notea 4, Apple nije opremljen nikakvim posebnim alatkama ili specijalnim programima za posao.

Kada je reč o poslovnoj upotrebi, 6 Plus će tek proraditi punom paromnakon što preuzmemo aplikacije. I upotreba olovke kojom je moguće obrađivati Excel datoteke funkcioniše odlično – međutim olovku moramo da dokupimo. Jasno je d aovaj Appleov tablet ne može da se nosi sa svojim korejskim konkurentom po prpduktivnosti, ali iPhone 6 Plus ima druge vrline, na primer, senzorsku tehnologiju.

Senzor za očitavanje otisaka prsta kod Appleovog telefona funkcioniše još udobnije nego kod Galaxy Note-a 4. Ovde je dovoljno da dodirnemo ugrađen senzor u Hometaster i već se pojavljuje korisnička površina. Kod Galaxy Note-a 4 vrhom prsta moramo da pređemo preko senzora. To je možda sitnica, ali u svakodnevnoj upotrebi može da igra veliku ulogu. I kada je reč o glasovnoj komandi, Siri je svakako bolji proizvod: bolje prepoznaje korisnikove komande i preciznije odgovara na njih.

Kako smo poredili performanse, čiji je ekran bolji, koja kamera pravi bolje fotke i kompletan pregled testa i konačne rezultate pročitajte u časopisu Connect broj 53!

 

 

(OSTATAK PROČITAJTE u časopisu connect 53)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,