Poslednji dani Google Shopping aplikacije

Google je potvrdio kraj Shopping aplikacije, a u saopštenju je moglo da se pročita da podrška prestaje u narednih nekoliko nedelja.

PCPress.rs Image

Sve funkcije koje su postojale u okviru aplikacije sele se u Shopping tab, pa će korisnici i dalje moći da otkrivaju i kupuje proizvode za koje veruju da su im potrebni. Aplikacija se pojavila pre samo 19 meseci, nakon što se izgubio Google Express. Google Shopping servis se razvija još od 2012. godine, a imao je smisla jedino kao kanal koji je prikazivao reklame u okviru Google.com rezultata pretraživanja. Kada se pojavila aplikacija, mnogi su bili zbunjeni, budući da nije bilo jasno zašto bi iko poželeo aplikaciju koja služi samo za prikazivanje reklama.

PCPress.rs Image

Najveći problem je u tome što Google Shopping ne može da služi za pretraživanje proizvoda, kao što Google Search služi za pretraživanje interneta. Search nastoji da korisnicima olakša pretragu informacija, dok Shopping ne radi ništa slično, te funkcioniše samo uz pomoć podataka koje šalju kompanije koje se reklamiraju preko ovog kanala. Ostaje da se vidi da li će se, i u kojoj meri, to promeniti sa Shopping tabom, budući da bi kvalitetna pretraga mogla da pomogne prilikom online kupovine.

Pročitajte i:  Google će poklanjati besplatan Stadia hardver ako kupite igre

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,