Poslovno izveštavanje – brže i efikasnije

Kompanija Envii solutions ima pravo rešenje za donošenje poslovnih odluka na osnovu ažurnih i relevantnih informacija.

8U savremenom poslovnom okruženju, kompanije moraju sve brže da donose odluke i da deluju proaktivno. A da bi to mogle da urade na pravi način, neophodni su pravi podaci u pravom trenutku. Tu na scenu stupaju rešenja za poslovno izveštavanje (business intelligence), specifični softverski proizvodi koji igraju ključnu ulogu u strateškom planiranju u firmi.

Kompanija Envii Solutions razvila je sofver za poslovno izveštavanje nazvan FastInfo, namenjen kompanijama koje žele da na brz i jednostavan način analiziraju svoje poslovanje, kao i da prate i predviđaju trendove. FastInfo se koristi za analizu poslovnih podataka, kako bi se bolje razumele prednosti i nedostaci poslovanja, a pruža i bolji uvid u odnose između različitih poslovnih procesa. Svi izveštaji koje ovo rešenje generiše nastaju radi boljeg odlučivanja i optimalnog angažovanja resursa.

Najveći izazov

Kompanije generišu sve veće količine podataka vezanih za njihovo poslovanje. Da bi te podatke pratile koriste raznovrsne programe poput ERP sistema ili specijalizovanih rešenja za pojedine delatnosti kao što su vođenje projekata, proizvodnja, maloprodaja… Često se podaci čuvaju u Excel tabelama i drugim tipovima dokumenata. U takvim uslovima, vrlo je teško veoma značajne podatke pretočiti u korisne informacije na osnovu kojih se mogu donositi odluke. Zato su se rešenja za poslovno izveštavanje pozicionirala kao ključ uspeha koji omogućava da se postojeće vredne informacije upotrebe za sticanje konkurentske prednosti.

FastInfo se koristi za kreiranje izveštaja, analizu i njihovu distribuciju pravim ljudima, u pravo vreme i u pravom obliku. Njegova implementacija donosi značajne prednosti za menadžment kompanije, korisnike ovog rešenja, kao i za IT odeljenje.

FastInfo je veoma intuitivno rešenje zahvaljujući korisničkom interfejsu koji je nastajao tokom više godina i prilagođavao se korisnicima. Sve osobe koje redovno koriste računar lako će se navići na novo okruženje i veoma brzo moći u potpunosti da iskoriste njegove prednosti. Uz to, korisnici brzo uvide da im je za neke analize na koje su ranije trošili sate sada dovoljan jedan klik, kao i da nove tipove analiza i izveštaja mogu sami kreirati bez angažovanja IT stručnjaka. Izveštaji mogu izgledati klasično, tabelarno, ili se pretvoriti u atraktivne grafičke izveštaje sa različitim načinima prikaza i poređenja numeričkih informacija.

Sveobuhvatno unapređenje

Menadžment kompanije će konačno imati podatke prikupljene iz različitih izvora na jednom mestu. To omogućava da se svi aspekti poslovanja analiziraju kroz jedan sistem i da se nove poslovne odluke donose nakon adekvatnog sagledavanja kompletne situacije. Podaci se integrišu iz raznih izvora, od ERP rešenja, preko knjigovodstvenih programa, do Excel fajlova i Web servisa. Važan aspekt je da implementacijom FastInfo rešenja kompanija dugoročno štedi jer se za analiziranje podataka troši znatno manje vremena koje zaposleni mogu upotrebiti za obavljanje drugih poslova, dok se istovremeno smanjuje mogućnost nastanka greške izazvane ljudskim faktorom.

Zaposleni u IT odeljenju će biti zadovoljniji tokom i nakon implementacije rešenja FastInfo. Naime, ono se veoma brzo integriše u postojeće IT okruženje korisnika, a nakon osnovne obuke osobe kojima su potrebne analize će sami moći da kreiraju različite tipove izveštaja. Kako je sve u vezi integracije podataka automatizovano, niti ima tekućeg održavanja, IT eksperti će moći da se posvete drugim aktivnostima iz oblasti informacionih tehnologija.

Rešenja za potrebe klijenta

Iako su gotova, zaokružena rešenja fleksibilna, dešava se da se ne mogu u potpunosti prilagoditi specifičnim poslovnim procesima korisnika. Takođe, prilagođavanje gotovih rešenja je skupo i neisplativo. Zato kompanija Envii Solutions nudi rešenje prilagođeno potrebama korisnika. Tim sa bogatim, višegodišnjim iskustvom u projektovanju i implementaciji informacionih sistema će analizirati poslovni proces, projektovati softversko rešenje koje se prilagođava potrebama korisnika, te realizovati i implementirati to rešenje. Na taj način korisnik dobija rešenje koje u potpunosti zadovoljava njegove potrebe i prilagođeno je postojećem načinu rada.

Svi čitaoci PC Press-a mogu računati na popust 30% na sva rešenja i usluge kompanije Envii. Samo ih pozovite ih i recite im da ste saznali za ponudu kod nas.

www.envii.rs

Marko Herman

(Objavljeno u časopisu PC#207)

Facebook komentari:

Tagovi: