Top50 Glas publike

Postaje li Facebook novi kvart crvenih fenjera?

PCPress.rs ImageKada se Craigslist povukao iz tržišta za “odrasle”, mnogi su se zapitali da li će se odsad prostitucija obavljati na neupadljiviji način, ali na opasnijim mestima. Ali jedan profesor sa univerziteta Kolumbija smatra da se prostitucije možda pomera ka jednom još vidljivijem mestu ‒ mreži Facebook. Sociolog Sudhir Venkateš istraživao je kako nova tehnologija utiče na prostituciju i došao do zaključka kako su muškarci postali uglađeniji.

On je zaključio da nijedan svetski čovek koji drži do sebe neće družbenicu za jednu noć tražiti na ulici. Venkateš procenjuje da danas čak osamdeset tri odsto prostitutki ima nalog na fejsu i da će popularna društvena mreža do kraja ove godine postati vodeće mesto za traženje plaćenog seksa. Prostitutke na taj način imaju diskretniji i ličniji pristup klijentima, a ne treba zanemariti što mogu same da postavljaju svoje slike i određuju cene. Time se rešavaju makroa, kojima bi morale da daju deo zarade.

Venkateš veruje da su prostitutke čak i pre tri godine nalazile dvadeset pet odsto klijenata preko fejsa, a samo tri procenta preko Craiglist-a. Ako se svakakvi međuljudski odnosi odvijaju preko pomenute društvene mreže, zašto ne bi i najstariji zanat na svetu? Iako nije objasnio  kako počinje komunikacija s prostitutkama preko Facebook-a, može se pretpostaviti da se odvija po istom obrascu kao i sva druga druženja. Doduše, možda je nešto složenije zbog obavezne diskrecije. Prostitutke s popularne mreže verovatno su upućenije od prosečnih korisnika kako da podese privatnost naloga.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,