BIZIT 2022

Potvrđen Nokia 9 PureView telefon sa 5 zadnjih kamera

Interesantnu fotografiju sa gomilom senzora na zadnjem delu telefona smo već imali prilike da vidimo, ali tada nismo imali nikakvih definitivnih potvrda da je reč o novom Nokia telefonu. Sada znamo gotovo sve o tom uređaju, čije nas predstavljanje očekuje za koji dan. Reč je o Nokia 9 PureView mobilnom telefonu.

PCPress.rs Image

Najnovije vesti prenosi čuveni Evan Blass (@evleaks), koji je doneo fotografije ovog modela. Naravno, najviše se ističe sistem sa čak pet kamera na zadnjem delu telefona, koji se brendira kao Zeiss, baš kao i na drugim Nokia telefonima više kategorije. Takođe, telefon se odlikuje displejem bez zareza na prednjoj strani. Najavljuje se i da će Nokia 9 PureView imati kodno ime Beholder, kao i skener otiska prsta integrisan u ekran, nalik na Huawei Mate 20 Pro i OnePlus 6T.

PCPress.rs Image

Na zadnjem delu telefona se može videti AndroidOne brendiranje, što znači da telefon pripada Android One programu. To dalje znači najsvežiju iteraciju operativnog sistema, u ovom slučaju Android 9 Pie, u izvornom obliku bez dodataka i modifikacija, kao i redovna osvežavanja operativnog sistema i bezbednosna ažuriranja. Takođe, telefon će imati Snapdragon 845 čipset, 6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora.

Pročitajte i:  ASUS predstavio Zenfone 9, kompaktan flagship telefon

Takođe se očekuje da telefon ima 5,9-inčni ili 5,99-inčni ekran sa 18:9 odnosom stranica, te podrškom za HDR10 (PureDisplay). Telefon će imati staklenu poleđinu i prednji deo, te aluminijumski okvir. Takođe, pojavio se i video, u kome se navodi da će biti moguće kreirati fotografije sa podesivim bokeh efektom i naknadnim menjanjem fokusa, te se navodi da će noćni mod snimanja biti izuzetan jer će telefon, navodno, biti u stanju da registruje 10 puta više svetla nego drugi telefoni. Nažalost, nisu poznate eksplicitne specifikacije kamera. Očekuje se da će telefon biti predstavljen već za nekoliko dana, na CES sajmu.

Izvor: Phonearena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,