ASUS ROG Flow

PowerRename: Windows 10 i preimenovanje više fajlova odjednom

Microsoft je objavio još jedan open-source PowerToys dodatak za Windows 10, koji je, kako tvrde oni koji su ga isprobali, zanimljiv i, što je još važnije – koristan. Radi se o dodatku PowerRename koji pruža jednostavan način za preimenovanje više fajlova odjednom u okviru File Explorer-a, a besplatan je, lak za korišćenje, te instalacija traje samo 10 sekundi.

Da bi se dodatak preuzeo potrebno je da se ode na Microsoft-ov GitHub za PowerToys, i da se preuzme novi sadržaj. Svi PowerToys dodaci – FancyZones, PowerRename i Shortcut Guide – bi trebalo da budu aktivirani odmah po instaliranju, ali ako to nije slučaj dovojan je desni klik na ikonicu u taskbaru, te na “Settings.”

Kada je PowerRename u pitanju, dodatka funkcioniše tako što se pokrene File Explorer, izabere nekoliko fajlova koji su planirani za promenu imena, klikne na njih desnim tasterom na mišu, te izabere “PowerRename” opcija. Nakon toga se otvara prozor za izmene, pa se staro ime unosi u polje “Search for,” a novo u “Replace with.”

Pročitajte i:  TheOldNet: Povratak u devedesete

Izvor: Life Hacker

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,