BIZIT 2022

Poznato sve o Nvidia GeForce RTX 2060 grafičkim kartama srednje klase

Nakon dolaska GeForce RTX 2080 Ti, 2080 i 2070 grafičkih karti, očekivalo se da će Nvidia u dogledno vreme predstaviti i model srednje klase. To će se uskoro ostvariti, budući da na CES sajmu Nvidia planira da upravo to učini. No, već sada znamo praktično sve detalje o dolazećim grafikama – GeForce RTX 2060.

PCPress.rs Image

Ono što je veoma interesantno jeste što je Nvidia odlučila da ponudi RTX – odnosno, Ray Tracing tehnologiju – i u modelima srednje klase, što je bilo upitno, posebno imajući u vidu posledice na performanse. Takođe, pojavile su se i fotografije grafičke karte u referentnoj varijanti (grafičke karte koje proizvodi sama Nvidia, i kakvih je na tržištu samo manji deo, budući da najveći deo grafičkih karti zapravo proizvode partneri). Zahvaljujući sajtu iz izvora, znamo i kako će karta izgledati, ali i kakve će biti performanse.

Očekuje se da će grafička karta koštati 349 dolara. Što se performansi tiče, očekuje se da one budu negde između GeForce GTX 1070 Ti i GTX 1080 modela, što je odlična vest. Navodi se da će u referentnom izdanju RTX 2060 Founders Edition imati performanse od čak 6.5 TFLOPs-a. Očekuje se da će karta imati osnovni/boost takt od 1365MHz i 1680MHz, te 6GB GDDR6 memorije sa 192-bitnom memorijskom magistralom.

Pročitajte i:  Nvidia RTX 3070 Ti grafička kartica bi uskoro mogla dobiti veliku nadogradnju

PCPress.rs Image

Videocardz ističe da će karta imati 1920 CUDA jezgara, 240 Tensor jezgara, 30 RT jezgara, 120 TMU-a i 48 ROP-ova. Boost takt od 1680 MHz je predviđen za referentne modele, dok će partneri poput ASUS-a, Gigabyte-a, Zotac-a i ostalih nuditi mnoštvo fabrički overklokovanih modela sa različitim radnim taktovima. Nove grafike bi trebale biti predstavljene 7. januara, a očekuje se da će (makar na zapadnim tržištima) postati dostupne već od 15. januara.

Izvor: Videocardz

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,