Top50 Glas publike

Praćenje rada procesora

CPUMon je još jedan program za praćenje rada sistema, koji nudi sličnu osnovnu funkcionalnost kao SysGauge, ali uz različitu realizaciju i pristup korisničkom okruženju. CPUMon je napravljen kao minimalistički sistemski alat koji se nenametljivo uklapa u okruženje, uz prikaz grafikona rada sistema u vidu malog transparentnog panela koji se može smestiti u ugao radne površine.

PCPress.rs ImageProgram prikazuje grafikon sa istorijom opterećenja centralnog procesora, uz aktuelne podatke o iskorišćenosti procesora, trenutno korišćene ili slobodne memorije. CPUMon se može i minimizovati i po potrebi aktivirati preko tastature, pri čemu je podrazumevana kombinacija tastera Ctrl+Alt+F11. CPUMon nudi samo nekoliko mogućnosti podešavanja, pa se tako može birati između prikaza podataka o fizičkoj ili virtuelnoj memoriji, a izgled se može promeniti podešavanjem transparentnosti i palete boja.

Standardna verzija programa nosi naziv CPUMon Lite i može se koristiti besplatno ako radite u nekomercijalnim uslovima, dok je za upotrebu u poslovnom okruženju potrebno preći na CPUMon Pro koja se plaća. Napredna verzija uključuje pravo na dodatnu tehnički podršku, a funkcionalna poboljšanja su dodatne opcije za prikaz statistike korišćenja procesora i memorije, kao i za prikaz detaljnih tehničkih informacija o ugrađenom procesoru.

CPUMon se distribuira u vidu ZIP arhive koja nema posebnu proceduru za instalaciju, već arhivu treba raspakovati i napraviti prečicu za startovanje programa. Program podržava rad na većini verzija Windows‑a, čak do prastarog Windows 98. Internet adresa za dodatne informacije i preuzimanje programa je www.den4b.com/products/cpumon.

(Objavljeno u PC#243)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,