Predator X27 – prvi monitor sa 4K, HDR i G-Sync

PC gejmeri svako najviše cene monitore visoke rezolucije, sa popriličnom tačnošću boja, te je Acer-ov Predator X27 proizvod koji je pre svega namenjen njima, bar onom imućnijem delu igračke populacije.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da, iako su 4K gejming monitori već godinama na tržištu, ni jedan od njih do sada nije ispunjavao sve potrebe onih koji polažu u vizuelni kvalitet igre. A onda se pojavio Predator X27 iz kompanije Acer – prvi koji ima 4K, HDR i G-Sync.

Visoka 4K rezolucija je već neko vreme važan faktor za potpuno vizuelno iskustvo, a broj tačaka je čak četiri puta veći od Full HD rezolucije, što znači da je za igranje na ovakvom monitoru neophodan i prilično jak računar. Tu na scenu stupa i Nvidia G-Sync, čija je uloga da poboljša iskustvo igranja, te eliminiše nedostatke V-Sync opcije, zadržavajući njenu glavnu prednost – eliminisanje cepanja slike. Tako se implementacijom čipa u monitor dozvoljava manipulacija nad njegovom stopom osvežavanja u realnom vremenu, te G-Sync kontroliše osvežavanje monitora, a tako da uvek bude identično sa frejmrejtom koji se dobija u igri. Rezultat je savršena sinhronizacija, kod koje nema cepanja slike, niti povećanog ulaznog kašnjenja.

Pročitajte i:  Nova Nvidia RTX 3050 grafička kartica uskoro dostupna

PCPress.rs Image

Pored toga, 10-bitna HDR podrška, vrednost osvežavanja od 144HZ, osvetljenost od 1.000 nita, te 3840×2160 (4K) rezolucija, Acer-ov novi monitor pretvaraju u san svakog gejmera. Jedina “caka” je cena od 2.000 dolara, te će ostati nedostupan većini smrtnika, Onih 1% populacije ga mogu rezervisati, jer je počela pretprodaja na Newegg-u, dok je lansiranje planirano za 1. jun.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,