Top50 Glas publike

Predsednik Google-a pred anti-monopolskom komisijom

0708schmidtPredsednik Google-a , Eric Schmidt, svedočiće u septembru pred anti-monopolskom komisijom Senata u septembru, kako bi odgovorio na pitanja u vezi kompanijske rastuće dominacije na internetu.
Google se opirao zahtevu da Schmidt ili bilo koji od izvršnih direktora svedoči u trenutku kad se kompanija suočava sa brojnim optužbama i istragama u vezi svog poslovanja. Ipak, prošlog meseca senatori su zapretili da će poslati sudski poziv kako bi prisilili nekoga iz vrhuške Google-a da se pojavi na svedočenju. Google je ponudio kompanijskog advokata Davida Drumonda, ali po svoj prilici senatori Kohl i Mike lee  su insistirali da se pojavi ili Schmidt ili izvršni direktor Larry Page.

Federalna Komisija za trgovinu (The Federal Trade Commission) je prošlog meseca započela antimonopolsku istragu protiv Google-a. Evropska komisija takođe istražuje da li su u Google-u prekršeni evropski zakoni o konkurenciji. U isto vreme, američko ministarstvo pravosuđa je započelo istragu o zaradi Google-a preko prodaje lekova i preparata sumnjivih farmaceutskih kompanija. Takođe je u toku i istraga o Google-ovoj kupovini kompanije Admeld Inc. koja se bavi internet oglašavanjem. Kompanija je prešla u vlasništvo Google-a za 400 miliona dolara.
Po svemu sudeći, Google očekuje vrela jesen, a kako će se sve završiti ostaje samo da vidimo.
Izvor: Wall Street Journal

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Pet Android aplikacija koje je Google zabranio uz upozorenje da ih odmah izbrišete
SBB

Tagovi: ,