Predstavljen je Google Pixel 3 i Pixel 3L

Google je na #MadeByGoogle događaju utrošio oko minut na priču o dizajnu telefona, a još manje od toga na njegove specifikacije. Događaj se bazirao pretezno na brojnim mogućnostima nove kamere ovog telefona.

PCPress.rs Image

Pixel 3 poseduje ekran od 5,5 inča dok je ekran kod Pixel 3 XL 6,3 inča, a oba telefona imaju isti set kamera: 12,2 MP zadnju kameru i dve selfi kamere od 8 MP. Iz Google-a navode da postoji bolji dimanički opseg za slike zbog treće iteracije HDR+. Telefon ima mogućnost da koristi Night Sight koji koristi mašinsko učenje da bi analizirao slabo osvetljene slike i istakao detalje u delovima koji su pod senkom, bez korišćenja blica.

Pored ovoga, postoji i Super Res Zoom koji kropuje slike i izoštrava detalje, što je dobar način se nadoknadi nedostatak drugog objektiva koj poseduju ostali novi telefoni. Opcija Top Shot bi trebalo da omogući postizanje što preciznijih slika, bez zatvorenih očiju, zamućenosti i slično.

Pročitajte i:  Sada možete da tražite od Google-a da ukloni slike mlađih od 18 godina iz rezultata pretrage

Najznačajnije karakteristike pored Night Sight-a su poboljšan portret mod i „group selfie cam. Portet mod omogućava zamućivanje pozadine kao na Samsung i iPhone flagship telefonima. Pored toga, postoji i mogućnost podešavanja tačke fokusa, pa da prednji objekat bude mutan, a pozadina istaknuta. Group selfie cam omogućava prelaženje sa širokougaone kamere na sekundarnu kameru sa još sirim uglom, što omogućava zahvatanje veće površine tokom pravljenja selfia. LG je imao ovu opciju na nekim svojim telefonima, ali je na Pixel 3 ona još unapređenija.

PCPress.rs Image

Manji Pixel 3 je mnogo lakše koristiti sa jednom rukom nego Pixel 3 XL, a oba telefona imaju klizava kućišta, budući da su njihove stranice premazane bojom visokog sjaja. Narandžasto dugme za uključivanje ovim telefonima dodaje šarm i prepoznatljivost. Telefon poseduje skener otiska prsta, USB-C port i poprilično glasan stereo zvučnik, a nema ulaz za slušalice.

Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 845 čipset i 4 GB RAM, a postoji opcija biranja između 64 GB i 128 GB skladišnog prostora. Međutim, ovi telefoni nemaju microSD slot, tako da nije moguće proširiti skladišni prostor. Operativni sitem na telefonima je Andorid 9 Pie, a novo je wireless punjenje i Pixel Stand od 80 dolara, koji ima mogućnost punjena telefona na 10 w, i pretvara telefon u Google Home.

Pročitajte i:  Izveštaj o privatnosti: Šta Android radi u pozadini

PCPress.rs Image

Google Pixel 3 će koštati 799 dolara, dok cena Pixel 3 XL iznosi 899 dolara.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,