Predstavljen je HTC One M8

U Londonu je upravo predstavljen HTC One M8, najnoviji flagship smartfon tajvanske kompanije HTC.

Photo: PC Press
Photo: PC Press

U Igri su bile varijante HTC One 2, kao malo verovatna, HTC One +, i, između ostalog, HTC One Up, kako je glasio i zvanični hashtag konferencije održane u Londonu, 25. marta, na kojoj je telefon zvanično predstavljen.

Na kraju, prisustvovali smo predstavljanju modela HTC One (M8).

Što se glasina o specifikacijama tiče, mahom su potvrđene. Tu je 5-inčni ekran koji ima rezoluciju od 440 piksela po inču, procesor je Snapdragon 801, sa četiri jezgra na 2,3GHz. Unapređena je i baterija, pa na novom One-u ona omogućava do 40 posto duže trajanje, pri čemu postoji i takozvani ekstremni režim štednje baterije koji čini da telefon može da ostane u stand-by modu i do dve nedelje.

Sa softverske strane tu je Android 4.4, a novi HTC One dolazi sa najnovijom verzijom Sense korisničkog interfejsa.

Međutim, na predstavljanju novog telefona, kome je PC Press prisustvovao kao jedini domaći IT časopis, fokus je sa specifikacija izmešten na dizajn.

Vizuelno, to je telefon koji ima jasne karakteristike HTC-ove One linije, ali je njegov dizajn dodatno unapređen. Pre svega, utisak ostavlja metalno “unibody” kućište, odnosno telo telefona koje je izrađeno čak 90 posto od metala. Kako iz HTC-a ističu, nikakav kompromis nije pravljen što se funkcionalnosti tiče, pa su antene i NFC čitač postavljeni ispod tankih linija na zadnjoj strani uređaja, kako bi nesmetano funkcionisali.

Stereo zvučnici nalaze se sa prednje strane, i to je jedna od karakteristika koju je nova generacija zadržala. Takođe, kamera je ostala jako bitna HTC-u, kao sa hardverske i softverske strane, a novitet je prednja kamera od čak 5 megapiksela i sa uglom snimanja od 88 stepeni, kako bi popularni autoportreti, takozvani “selfie” snimci, bili što boljeg kvaliteta.

HTC One u ruci daje premium utisak i to je ono na čemu je HTC naročito radio, a što je jasno pri prvom kontaktu sa ovim telefonom.

“Vodimo računa o dizajnu, da bude autentičan i besprekoran”, rekla je Cher Wang, predsedavajuća korporacije HTC, “sada smo želeli da najbolje učinimo još boljim”.

Telefon će biti dostupan u dve boje, srebrnoj i tamnije sivoj, a predstavljanje u Srbiji očekuje se krajem aprila. Kod sva tri operatera stiže već početkom maja, rekli su za PC Press iz HTC-a.

Facebook komentari:

One thought on “Predstavljen je HTC One M8

  • 12. April 2014. at 02:58
    Permalink

    HTC je po mom misljenju najbilji telefon..Samo njega koristim i trnutno imam One a narucijo sam M8.Samsung najobicnija plastika..Svaka cast HTC eu….

Comments are closed.