BIZIT Seminar

Predstavljen Lenovo Z5 telefon sa ekranom od “ivice do ivice”

Da li se sećate telefona koji je trebalo da predstavlja revoluciju kad su displeji u pitanju? Lenovo Z5 je skrenuo pažnju na sebe nakon što je predstavljena skica displeja na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Uređaj je opisivan kao tehnološko dostignuće kakvo do sada nije viđeno, pre svega zbog displeja koji bi trebao da pokriva 95 posto prednjeg dela telefona. Nakon 20ak dana dobili smo priliku da se uverimo u ove tvrdnje.

PCPress.rs Image

Javnost se dodatno zainteresovala jer je skicu objavio potpredsednik kompanije Lenovo – dakle nije bilo reči o nezvaničnom, sumnjivom izvoru. Nakon tih bombastičnih najava, par nedelja kasnije predstavljen je render Lenovo Z5 telefona koji je trebalo da predstavlja naredni korak kad su displeji od ivice do ivice u pitanju. Ipak, ispostavilo se da je većina tih najava bilo obično maštanje.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”30″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”3″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Lenovo je zvanično predstavio izgled novog Z5 modela koji se već može preorderovati u Kini, ali pitanje je koliko će ljudi biti zaista euforično po pitanju novog modela. Ispostavilo se da od ekrana od ivice do ivice nema ničeg, i da je displej ustvati kopiranje iPhone X modela sa sada već ozloglašenim “zarezom” na vrhu ekrana. Lenovo više ne spominje “all-screen” smartfon kao što su to radili pre nepunih 20 dana, već se sad govori o ekranu koji pokriva 90% prednjeg dela telefona.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Desktop računari

Iako se i ranije dešavalo da se koncept telefona značajno razlikuje od finalnog proizvoda, pomalo je čudno kako se u ovako kratkom periodu odustalo od ideje. S obzirom na to da je najava “revolucionarnog telefona” došla direktno od vrha kompanije, prilično je čudno što je finalni proizvod nešto što nema veze sa najavom.

Tehničke specifikacije Lenovo Z5

Što se tiče tehničkih detalja, telefon ima: ekran od 6,2 inča rezolucije 2246×1080, Snapdragon 636, 6GB RAM, 64GB prostora, kameru od 16MP/8MP i bateriju od 3300mAh. Na kraju možemo da zaključimo da Lenovo Z5 deluje kao sasvim dobar telefon više srednje klase sa dizajnom koji koketira sa flagship standardom. Ipak, telefon će svakako biti ocenjivan u skladu sa očekivanjima koja su bila, očigledno, nerealna.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,