BIZIT 2022

Predstavljen netbook Asus Eee PC VX6 Lamborghini

PCPress.rs ImageIzrađen u skladu sa Lamborghini-jevom tradicijom i renomeom, novi netbook Asus VX6 se odlikuje prefinjenim dizajnom i odličnim performansama koje obezbeđuju grafički čip Nvidia ION i procesor Intel Atom D525 sa dva jezgra. Superioran zvuk garantuju zvučnici Bang & Olufsen i tehnologija ICEpower, a impresivan niz naprednih tehnologija zaokružuje ultra brzi USB 3.0.

Moderna tehnološka dostignuća
Nastao kao rezultat bliske saradnje kompanija Asus i Automobili Lamborghini, novi VX6 ima ekran dijagonale 12″ i izvanredne multimedijalne mogućnosti. Za grafiku je zadužena nova generacija platforme Nvidia ION, a značajno mesto zauzima i tehnologija Nvidia Optimus koja omogućava trenutno i neprimetno prebacivanje sa integrisanog na diskretni grafički čip, u cilju postizanja optimalnog odnosa performansi i potrošnje.
Novi VX6 koristi procesor Intel Atom D525 sa dva jezgra koja rade na 1,8 GHz, što mu obezbeđuje multimedijalne performanse koje drastično odskaču od konkurencije u netbook kategoriji. Zahvaljujući HDMI priključku, može se brzo i lako povezati sa HD televizorom, za maksimalno uživanje u videu pune HD rezolucije.
Vrhunska audio tehnologija kojom je Bang & Olufsen ICEpower oplemenio ovaj računar rezultuje dubokim i bogatim basom, kao i širokim frekventnim opsegom, čime je dobijen zvuk koji daleko nadmašuje ono što su do sada nudili netbookovi. Korisnik može uživati u surround zvuku u filmovima, ali i kristalno jasnoj muzici.
Kao što se i očekuje od vrhunskog uređaja, VX6 podržava USB 3.0 i Bluetooth 3.0.

Pročitajte i:  Matične ploče već podržavaju neobjavljene, nenajavljene Intelove procesore 13. generacije

Sjajni pedigre
Dizajniran po uzoru na Lamborghini Murciélago LP640 Roadster, VX6 predstavlja otelotvorenje luksuza i performansi, sa vrhunskim dizajnom koji odskače od konkurencije. Ergonomija je takođe značajan adut, a ističu se tiha tastatura i odmorište za dlanove koje je prijatno na dodir. Spoljne površine su izrađene od izdržljivog i elegantnog brušenog metala.

PCPress.rs ImageMiš koji se savršeno uklapa
Uporedo sa VX6, Asus je predstavio i WX- Automobili Lamborghini, bežičnog miša koji se savršeno uklapa u koncept ovog netbooka. Miš, koji će se prodavati zasebno, ima atraktivan dizajn koji odražava isti stil kojim se odlikuju VX6 i Lamborghini-jevi automobili. Odlikuje se rezolucijom od 2500 dpi, što garantuje visoku preciznost, a USB nano adapter omogućava rad i sa udaljenosti do 10 metara.

 

 

 

Specifikacija:

Ekran:  12,1″ LED WXGA HD (1366×768)
Operativni sistem:  Windows 7 + Express Gate Cloud
CPU/čipset:  Intel Atom D525 (dual core 1,8 GHz)/Intel NM10
Grafika:   Nvidia ION2 (N11M-PT2) sa 512 MB GDDR3
Memorija:   DDR3 SO-DIMM 1 GB/2 GB/4 GB
Prostor za podatke:   hard disk 250 GB/320 GB + 500 GB Asus WebStorage
Wireless:  802.11b/g/n i b/g 2,4GHz, Bluetooth 3.0  
Baterija: 6-ćelijska Li-ion, 2,6 Ah (57,72 Wh), 5,5 sati autonomije
Kamera: 1,3 Mp

Pročitajte i:  Intel planira izgradnju fabrike za čipove u Italiji

Zvučnici:  Bang & Olufsen ICEpower 
Konektori: VGA, HDMI, 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, LAN, audio, MMC/SD čitač
Dimenzije:  297x204x28,67 mm
Masa: 1,5 kg (sa 6-ćelijskom baterijom)
Boje:  Bela i crna

Izvor: Asus

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,