TrendMicro

Predstavljena regionalna digitalna platforma za poslovanje

Predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, Marko Čadež predstavio je u Londonu na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj posvećenom Zapadnom Balkanu regionalnu digitalnu platformu namenjenu investitorima zainteresovanim za ulaganje u regionu.

PCPress.rs Image

Platforma je prvi proizvod zajedničke komore Zapadnog Balkana sa sedištem u Trstu i lansirana je u prisustvu premijera regiona, evropskih zvaničnika, predstavnika finansijskih institucija i velikih, međunarodnih kompanija. Cilj investicione platforme koja je nastala na inicijativu privatnog sektora i uz podršku EBRD-a jeste da promoviše region kao jedinstvenu destinaciju za ulaganje i poslovanje, prednosti zajedničkog regionalnog tržišta sa 18 miliona potrošača i da poslovnoj zajednici na jednom mestu obezbedi sve informacije potrebne za sagledavanje uslova za privređivanje i donošenje odluke o investiranju. Zahvaljujući ovom portalu, poslovnim ljudima iz regiona i sveta, na raspolaganju je jedinstvena baza sa svim ključnim makroekonomskim pokazateljima, informacijama o pravnom okviru, tržištu, finansijskim i drugim podsticajima, potencijalnim partnerima, investicionim projektima kompanija iz sveta koje već uspešno posluju u regionu.

PCPress.rs Image

Govoreći o značaju platforme za privrede Zapadnog Balkana, Čadež ističe da je budućnost regiona u umrežavanju pojedinačnih ekonomija, jer će, samo kao region u celini, biti privlačniji investitorima i konkurentniji na velikom tržištu EU. „Zajedno ćemo ili uspeti ili propustiti šansu koja je pred nama”, naglasio je Čadež.

Pročitajte i:  TikTok influenseri bolji od finansijskih firmi za savete o novcu, kaže četvrtina mladih

Platforma će u narednom periodu biti obogaćena novim sadržajima kao što su baze podataka o regionalnim investicionim projektima i dobavljačima iz regiona ili redovne šestomesečne analize regulatornog okvira i poslovnog ambijenta iz ugla privrede. Takođe, privreda i investitori će imati uvid u informacije o predloženim i realizovanim inicijativama koje komore regiona zajedno upućuju vladama radi otklanjanja necarinskih barijera i usklađivanja nacionalnih regulativa.

Izvor: Novosti

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,