Predstavljena United Group Fondacija

Kompanija United Group predstavila je danas, 7.12.  United Group Fondaciju sa željom da se dodatno posveti velikim i značajnim projektima i tako doprinese pozitivnim promenama u društvu u kojem posluje.

Porodica Kuzmanovic sa clanovima Upravnog odbora UG Fondacije

Na predstavljanju novoosnovane United Group Fondacije istaknuto je da će na samom početku, aktivnosti biti usmerene ka podršci porodicama i studentima iz ruralnih područja.

„United Group Fondacija predstavlja rezultat rasta i razvoja cele Grupe. Osnovali smo je sa željom da konstantno radimo na unapređenju društva kreiranjem programa koji su u potpunosti prilagođeni potrebama zajednice. Svesni smo da se veliki broj porodica u Srbiji suočava sa teškom finansijskom situacijom, ali i pored toga daju sve od sebe da decu izvedu na pravi put i da im omoguće bolju budućnost. Zato će naše aktivnosti na početku poslovanja primarno biti usmerene ka pomoći socijalno ugroženim porodicama, u okviru programa „Jezgro“, kao i podršci studentima u njihovom školovanju“ – izjavila je Dragica Pilipović Čefi, predsednica Upravnog odbora UG Fondacije i potpredsednica za korporativne poslove United Group-e.

Fondaciju su osnovale kompanije koje su deo United Group-e u Srbiji, sa željom da se u narednom periodu društveno odgovorne aktivnosti prošire i na druge zemlje regiona.

„Ponosni smo na početak rada Fondacije i činjenicu da se već sada u programu „Jezgro“ nalazi 15 porodica sa čak 78. dece, dok će se do kraja godine taj broj još povećati. Pored materijalne pomoći, Fondacija će obezbediti i besplatne usluge SBB/Total TV televizije, interneta i fiksne telefonije. Dodatno, pokrenuli smo i projekat podrške studentima iz ruralnih područja, kako bismo im pomogli u toku studiranja“ – istakla je Jovana Lukić, direktorka UG Fondacije i direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji SBB, dodavši da će u okviru Fondacije biti nastavljeni i neki od dosadašnjih CSR projekata kompanije SBB. Za PC Press, Jovana Lukić je izjavila da je procedura odabira porodica kojima je pomoć najviše potrebna, veoma zahtevna i da je za to angažovana posebna terenska služba. Ona je pozvala sve kompanije u Srbiji da se uključe u ovakve i slične akcije, jer na taj način doprinose boljitku celog društva, ali i oplemenjuju svoje kompanijske vrednosti.

Ostvarenje ambicioznih ciljeva garantuje tim Upravnog odbora Fondacije, koji čine istaknuti stručnjaci iz različitih oblasti. Među njima se nalazi i Jugoslav Ćosić, direktor programa za Srbiju TV N1.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da pomognem radu United Group Fondacije kao član Upravnog odbora. Osnivanjem Fondacije stvorena je mogućnost za značajnu pomoć ljudima, kojima je svaki dinar, ali i činjenica da neko misli na njih, od neprocenjivog značaja.Takođe, napomenuo bih da je od velike važnosti i uloga medija u promovisanju pozitivnih priča, kako bi motivisali druge kompanije i pojedince da daju doprinos u skladu sa svojim mogućnostima“ – zaključio je Jugoslav Ćosić, član Upravnog odbora UG Fondacije.

Predstavljanju Fondacije prisustvovala je i desetočlana porodica Kuzmanović, iz sela Mirosaljci kod Arilja, kao jedan od primaoca pomoći u okviru “Jezgra”. Porodicu čine otac Milija (47), majka Slavica (35) i osmoro dece uzrasta od 3 do 16 godina. Kuzmanovići žive u trošnoj kući, sa starim nameštajem, međutim to ih ne sprečava da održavaju higijenu na zavidnom nivou.

Osnovni izvor prihoda za porodicu je obrada malina tokom sezone, dok otac i majka rade i kao nadničari na drugim imanjima. Tokom letnjeg raspusta deca neretko pomažu roditeljima u sezonskim poslovima, u skladu sa svojim uzrastom i mogućnostima.

Uprkos teškoj materijalnoj situaciji, svi članovi porodice su puni optimizma i sanjaju da jednog dana kupe zemlju i zasade svoj malinjak, dok roditelji ističu kako im je obrazovanje dece na prvom mestu. Milija Kuzmanović, otac porodice je za PC Press izjavio kako je neizmerno zahvalan UG Fondaciji na ukazanoj pomoći.

Sve detalje u vezi sa radom UG Fondacije možete da pratite na sajtu www.ugfondacija.org.

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,