Predstavljeni inovativni 2-u-1 uređaji zasnovani na Intel-ovim procesorima

Četvrta generacija procesora Intel Core je osnova predstavljanja kompanije Intel na sajmu IFA 2013. Nekoliko novih 2-u-1 i Ultrabook uređaja zasnovanih na novim procesorima prikazani su po prvi put na sajmu  

intel_ifa_hero_0Uređaji zasnovani na četvrtoj generaciji procesora Intel Core donose neverovatnu autonomiju baterije i grafiku.  Ovi uređaji su prikazani u okviru impresivne izložbe na kojoj je predstavljeno više od 110 različitih modela uređaja u okivu štanda 101, kompanije Intel, u hali 2.2.

Razgovarajući sa medijima, Adam King, direktor marketinga nootbook uređaja u kompaniji Intel, naglasio je prednosti četvrte generacije procesora Intel Core, ističući da vodeće performanse i niska potrošnja daju mogućnost proizvođačima da kreiraju 2-u-1 uređaje koji predstavljaju kombinaciju PC performansi i mobilnosti karakteristične za tabletre. Kristian Morales, potpredsednik kompanije Intel i generalni direktor za region EMEA, takođe je naglasio napredak koji kompanija pravi u oblasti mobilnosti, ističući narednu generaciju 22nm četvorojezgarnih sistema-na-čipu (kodnog naziva „Bay Trail“). Zasnovana na novoj mikroarhitekturi Silvermont niske potrošnje i visokih performansi, naredna generacija 22nm Intel-ove tehnologije namenjene tabletima, 2-u-1 uređajima, laptopovima i all in one uređajima obezbeđuje odličan odnos performansi, karakteristika i autonomije baterije.

Pročitajte i:  Zbog greške Intel onemogućio DirectX 12 na svojim procesorima 4. generacije

Morales je izjavio da će Bay Trail omogućiti pojavu modela trajanjem baterije od osam ili više sati, koji će moći da izdrže da budu nedeljama u režimu standby i koji će programerima dati mogućnost da koriste operativne sisteme Android ili Windows 8.1. Uz 22nm arhitekturu Silvermont, Intel obezbeđuje vodeće performanse, omogućavajući Intel-ovim platformama da kreiraju neverovatne karakteristike i opcije. On je takođe naveo inovacije na polju 4G LTE, ističući Intel XMM 7160 nazivajući ga najmanjim i energetski najefikasnijim multimodularnim LTE rešenjem na svetu.

Pored toga, Morales je predstavio viziju kompanije Intel o unapređenju života korisnika. Objasnio je da inženjeri i zaposleni u kompaniji Intel blisko sarađuju kako bi kreirali nove proizvode i tehnologije koje će olakšati i unaprediti svakodnevni život i rad.

2 u 1 uređaji zasnovani na Intel procesorima: inovativni i raznovrsni

Sa četrvtom generacijom procesora Core i novom 22mn mikroarhitekturom Silvermont, Intel očekuje pojavu više od 50 različitih 2-u-1 modela uređaja tokom sledeće godine, od kojih će više od 20 biti prikazano na sajmu IFA. King je objasnio da je četvrta generacija procesora Intel Core nanovo dizajnirana za ultrabook i nove 2-u-1 uređaje koji donose neverovatne performanse i mobilnost.

Pročitajte i:  Nestašica čipova u vreme pandemije

Neverovatna autonomija baterija i grafika

Jedna od osnovnih novih karakteristika uređaja zasnovanih na četrvtoj generaciji procesora Intel Core je ekstremno dugo trajanje baterije. Pojedini uređaji prikazani na sajmu imaju baterije koje traju 9 sati. U poređenju sa prethodnim generacijama, četvrta generacija procesora Intel Core nudi 50 odsto bolju autonomiju baterije tokom aktivne upotrebe, što je najveće unapređenje u istoriji kompanije. Integrisana grafika Intel Iris novih procesora  Intel Core omogućava pojavu ultrabook uređaja i računara sa ugrađenim neverovatnim vizuelnim karakteristikama.

 Perceptualne računarske tehnologije

Štaviše, Morales je istakao kontrolne opcije za uređaje zasnovane na Intel-ovim procesorima koje obuhvataju govorno, pokretno i facijalno prepoznavanje. Ove perceptualne računarske tehnologije omogućene su visokim performansama Intel-ovih procesora i čine interakciju sa uređajima prirodnom, intuitivnom i jednostavnom. Morales je prikazao interakciju zasnovanu na glasu i pokretu dajući Intel-ovom ultrabook uređaju „oči” pomoću periferne kamere Creative Senz3D koja je dostupna u prodaji. Morales je istakao da Intel trenutno radi na  integrisanom rešenju koje se zasniva na ugradnji 3D depth kamere u buduće Intel-ove ultrabook, AiO i 2-u-1 uređaje koji treba da budu predstavljeni u drugoj polovini 2014.  

Pročitajte i:  Intel ozvaničio dobre poslovne rezultate u trećem kvartalu

 Putovanje Bena Saundersa na Južni pol je ekspedicija 21. veka

Polarni istraživač, Ben Saunders priključio se konferenciji za medije kompanije Intel kako bi ispričao na koji način će on koristiti Intel-ovu tehnologiju na predstojećoj ekspediciji na Južni pol. Saunders i njegov saradnik Tarka L’Herpiniere pokušaće da budu prvi koji će obići 1800 milja dug put od obale Antarktike do Južnog pola, što je već pokušao Robert Skot, kapetan Britanske kraljevske mornarice 1910-1912. Tokom ekspedicije, Saunders će koristiti ultrabook uređaje zasnovane na četvrtoj generaciji procesora Intel Core kako bi ostvario potrebne nivoe komunikacije i zabeležio bitne podatke na temperaturama od -40C.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,