ePlaneta

Predstavljeni novi Sony Bravia televizori

Kompanija Sony je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu posebno privukla pažnju novim 4K televizorima iz BRAVIA serije, sa akcentom na X80C i S80C modele opremljene 4K X1 procesorom i Android TV platformom. BRAVIA X80C modeli dijagonale od 49 i 55 inča, pružaju neprevaziđeno 4K iskustvo, dok vas tanki, elegantni i blago zakrivljeni BRAVIA S80C modeli sa dijagonalom od 55 i 65 inča uvlače još dublje u prožimajuću zabavu. Među ovogodišnjim modelima naročito se ističe model Sony BRAVIA X91C 4K LCD TV, impresivne veličine (dijagonala od 75 inča) i debljine od samo 15mm. Ovaj televizor ostavlja upečatljiv utisak u svakoj prostoriji, a istovremeno uspeva da oživi svaki sadržaj u neverovatnom kvalitetu 4K slike.

Sony_X90C

Model X91C ukrasiće vaš prostor poput dragocenog umetničkog dela, bez obzira da li graciozno stoji na aluminijumskim nogicama ili je postavljen na zid pomoću ugrađenog montažnog sistema. Ekran je ojačan jedinstvenom Sony tehnologijom za premaz ivica i gotovo da nema okvire, čime se omogućava impresivno širok prikaz. Moćni 4K X1 procesor donosi neverovatan kvalitet slike bez obzira na sadržaj, pa možete podjednako uživati bilo da gledate TV program, Blu-Ray diskove, DVD diskove ili snimke sa Interneta. Svaki izvor slike se nadograđuje na nivo blizak 4K rezoluciji, dok jedinstveni Sony TRILUMINOS ekran nudi širok opseg boja na ekran, upotpunjujući svaku scenu bogatim i živopisnim nijansama crvene, zelene i plave. Uz zadivljujuću jasnoću, prirodnije boje i odlični kontrast, razlika u iskustvu gledanja je očigledna.

Pročitajte i:  Broj PS4 konzola u upotrebi jednak je broju PS5 konzola

Sony_X80C

Zamislite omiljene funkcije sa tableta ili pametnog telefona, ali na velikom ekranu! Sony Android TV platforma vam omogućava da istražite svet filmova, muzike, fotografija, igara, aplikacija i pregršt drugog sadržaja uz vrhunski kvalitet slike i zvuka. Uz servis Google Cast jednostavno možete da povežete mobilni telefon sa televizorom, dok vam servis Google Play store nudi stotine aplikacija i igrica. Takođe je omogućena pretraga glasom koju možete aktivirati preko ugrađenog mikrofona na daljinskom upravljaču sa dodirnom tablom ili preko Android ili iOS mobilnog uređaja.

Korišćenje BRAVIA televizora nikada nije bilo jednostavnije sa korisničkim interfejsom koji obezbeđuje brz pristup programima, aplikacijama i drugim sadržajima, kao i sa iintuitivnim daljinskim upravljačem One-Flick Entertainment sa dodirnom tablom. Model BRAVIA X91C je kompatibilan sa najnovijim 4K standardima (što obuhvata HEVC, VP9 i HDMI za 50p/60p), što znači da možete da uživate u omiljenim sadržajima, kao i u sve većem broju servisa za prenos 4K snimaka.

Televizori iz serije X91C su među modelima kojima će preko mrežnog unapređenja biti ugrađena kompatibilnost sa HDR (High Dynamic Range) formatom. Pored prethodno najavljenih serija X94C i X93C, Sony će unapređenjem, koje će biti dostupno online za preuzimanje, takođe doneti HDR kompatibilnost modelima iz serija X90C, X85C i S85C. HDR format reprodukuje širi dinamički opseg nivoa osvetljenja, čime se pruža bolji kontrast na ekranu i otkrivaju suptilne nijanse slike, od detaljnih nijansi senki i crne, do najsvetlijih tonova bele i drugih boja. Korisnici televizora prilagođenih HDR formatu uživaće u jarkim bojama, istaknutim detaljima i naglašenijem prikazu atrakcija, sa više dubine i detalja nego ikada pre. Sony je takođe započeo partnerstva sa servisima za emitovanje snimaka kao što je Amazon Video koji će doneti korisnicima još više HDR sadržaja.

Pročitajte i:  Sony ukida svoj program nagrađivanja krajem godine

„Oduvek smo bili lideri u segmentu uređaja koji koriste ovaj HDR format, od profesionalnih kamera kompatibilnih sa HDR formatom, preko HDR sadržaja u produkciji studija Sony Pictures, do proširene linije televizora kompatibilnih sa HDR formatom. Samo Sony može da pruži potpuno HDR iskustvo gledanja u dnevnoj sobi”, ističeMotoi Kavamura, generalni menadžer za planiranje i marketing TV uređaja u Evropi.

Ekskluzivna Sony X-tended Dynamic Range tehnologija u serijama X94C i X93C naglašava iskustvo gledanja HDR i uobičajenog sadržaja sa dubljim nijansama crne i bele. Ova tehnologija u modelima serije X93C udvostručuje opseg osvetljenja, dok ga u modelima serije X94C tehnologija X-tended Dynamic Range PRO čak utrostručuje.

Još jedan model koji se ističe u ponudi BRAVIA 4K Ultra HD televizora je X90C, za koji je kompanija Sony započela reklamnu kampanju koja „slavi svaki njegov detalj“. Ovaj vrhunski uređaj sa moćnim Sony X1 procesorom pruža najbolji kvalitet slike bez obzira na sadržaj, sa do sada najpametnijim korisničkim iskustvom koje omogućava Android TV platforma, i sve to u elegantnom dizajnu sa samo 4.9mm debljine.

Pročitajte i:  Japan pobedio u dvogodišnjem ratu protiv flopi diskova

Više informacija potražite na zvaničnom sajtu kompanije Sony.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,