BIZIT 2022

Preduzeće Saga je postalo šesta članica New Frontier Group

 

PCPress.rs ImagePCPress.rs ImageSaga je postala šesta članica New Frontier Group. New Frontier Holding je otkupio većinski udeo u preduzeću SAGA d.o.o. Beograd, koje nudi IT rešenja i sistem integratorske usluge u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

New Frontier Holding je 8. decembra 2009. godine potpisao završni ugovor sa dotadašnjim većinskim vlasnicima, koji će kao suvlasnici i izvršni menadžeri ostati u preduzeću Saga.

Branislav Vujović, glavni izvršni rukovodilac New Frontier Holdinga je zadovoljan Saginim pridruživanjem New Frontier grupi. „Ovo je za New Frontier grupu sledeći ključni stepenik u razvoju, čime demonstriramo našu sposobnost da postižemo strateške ciljeve širenjem u geografskom smislu kao i povećanjem prihoda grupacije, uprkos teškim ekonomskim uslovima. Zaposleni u Sagi, sa svojim znanjem i ekspertizom, predstavljaju važno pojačanje grupacije i oni povećavaju naše kompetencije i sposobnost da pružimo istinsku dodatnu vrednost u poslovanju našim klijentima, naročito na polju telekomunikacionih rešenja.“

Goran Đaković, generalni direktor Sage je sa puno entuzijazma prokomentarisao priključivanje svog tima New Frontier grupi: „Partnerstvo sa New Frontier Holdingom je veoma važan strateški korak za Sagu. Posle 20 godina, Saga je za ICT usluge kompanija broj 1 u Srbiji. Nakon širenja poslovanja u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, odlučili smo da proširimo naš domet i portfolio ovim partnerstvom, što će biti od koristi svima – i za NFH, i za Sagu, ali naročito našim klijentima. Naš zajednički portfolio, teritorijalno pokrivanje i iskustvo će omogućiti da potrebama naših klijenata izlazimo u susret sa lakoćom – i sa zadovoljstvom, kao i uvek.“

Pročitajte i:  Prijatelji od početka: Goran Đaković, Saga

Saga će zadržati svoj identitet i nastaviće da nastupa na tržištu kao „Saga”. Kao sastavni deo ovog preuzimanja, New Frontier Holding je potpisao dugoročne ugovore sa dosadašnjim vlasnicima i izvršnim menadžmentom, koji će nastaviti da budu u potpunosti zaduženi za upravljanje i dalji razvoj kompanije. Saga i New Frontier Group će zajedno raditi na proširenju portfolia i strategiji povećanja broja klijenata u okviru Adrijatik regiona.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,