Preduzetnički kapital od starta do finiša, Drago Inđić, Oxquant, Oxford (UK) | BIZIT2021

Docent dr Drago Inđić Suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK), je u svojoj prezentaciji „Preduzetnički kapital od starta do finiša“ ukazao na spoznaje iz sopstvenog trodecenijskog iskustva domaćeg visokotehnološkog preduzetništva i kulturološke zakonitosti koje kroje sudbinu startapa i tržišta rizičnog kapitala.

PCPress.rs Image

“Voleo bih da sve bude likvidno i pokretno, umesto da se ulaže u nekretnine, čega se ježim. Dolazi trenutak za prosto pitanje: Koliko smatrate da postoji licenciranih investicionih savetnika u Srbiji? Koliko vlasnici firmi mogu da računaju da će dobiti kvalitetnu pomoć, kako u vidu ljudskih potencijala i menadžera, ali i u novcu? Jedan od velikih problema u Srbiji je nizak nivo investicione kulture. Veoma je malo profesionalnih menadžera s MBA diplomama. Zamislite samo situaciju kada vlasnik treba da da 7% ili 10% udela u svom startapu – tu nastaje haos,” govorio je između ostalog dr Inđić, opisujući tri ključna stadijuma u razvoju svakog biznisa.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Startup klinika: Kad kažem remote...
SBB

Tagovi: , ,