ePlaneta

Predvodnici finansijske revolucije dolaze na Money Motion

Tim vrhunskih stručnjaka FinTech scene predstavlja Money Motion, najveću regionalnu FinTech konferenciju, koja će se održati 09. i 10. marta u Zagrebu. Vodeća FinTech imena na tržištu – ASEE, Monri, UBIK, Mastercard i OTP Banka – udružila su snage u organizaciji ove konferencije kako bi omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima jedinstvenu priliku za razgovor s globalnim stručnjacima, razmenu iskustava i znanja i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

PCPress.rs Image

Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom, dovešće više od 30 lidera industrije i 50 brendova kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti FinTecha – jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena. Učesnici i posetioci mogu da očekuju dva dana otkrivanja najnovijih trendova, izazova i rešenja na raskršću tradicionalnog finansijskog tržišta i najsavremenijih tehnologija našeg vremena.

“Razmena znanja i iskustava iz FinTecha je nužna, naročito kad je reč o profesionalcima s globalnog tržišta, što je razlog da verujemo da je Money Motion inicijativa koja nam je bila potrebna i koja će u ovoj godini postaviti temelje i postati referentna tačka za sve one koji žele i mogu da pruže znanja, kao i za one koji ta znanja žele da upiju. Uz Mastercard stoji i tim vrhunskih stručnjaka, s kojima verujemo da ćemo napraviti korak napred i pozicionirati Zagreb kao „it“ mesto na mapi globalnog FinTecha”, poručila je Gea Kariž, direktorka marketinga u Mastercardu u Hrvatskoj.

Za pristup svim sadržajima konferencije dovoljna je jedna ulaznica koju možete nabaviti na platformi Entrio. Ulaznice izlaze u prodaju u ograničenim serijama. Serije blind bird i super early bird ulaznica rasprodate su u rekordnom roku, a nova serija early bird ulaznica u prodaji je po ceni od 99 evra. Plan objave novih serija ulaznica možete pratiti na službenoj web stranici konferencije i na društvenim mrežama – Facebook, LinkedIn i Twitter.

Da se radi o značajnim promenama tokom kojih naša zajednica ima priliku da pokaže svoj potencijal za razmenu i razvoj novih ideja, slaže se i Nikola Škorić, član upravnog odbora Udruženja za blokčejn i kriptovalute (UBIK).

PCPress.rs Image
Gea Kariz Mastercard

“Svet se menja. Broj banaka u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina smanjio se za 30%, a broj fizičkih poslovnica u celoj Evropskoj uniji pao je za 35%. Digitalne banke i platne aplikacije rastu neviđenom brzinom. Promene su toliko tektonske da čitamo vesti koje su pre godinu dana bile nezamislive: Mastercard danas omogućava svojim klijentima trgovanje kriptovalutama”, objasnio je Škorić.

“Praćenje razvoja tehnologije koju korisnici sve brže i lakše prihvataju od izuzetnog je značaja za sve segmente društvenog i digitalnog napretka. S tim razvojem ujedno rastu potrebe i očekivanja korisnika, a nama u Mastercardu je zadovoljstvo naših korisnika i partnera na prvom mestu”, dodala je Gea Kariž iz Mastercarda u Hrvatskoj, koji već godinama pokazuje svoju otvorenost novim rešenjima na tržištu.

Potencijal konferencije Money Motion prepoznao je i partner Revoluta, vodećeg globalnog FinTech brenda koji je ujedno i jedna od najbrže rastućih banaka koje posluju isključivo digitalno. Andrius Bičeika pridružio se Revolutu gotovo od samog početka poslovanja. Tokom proteklih šest godina vodio je odeljenje za poslovni razvoj i odeljenje za ljudske resurse na globalnom nivou, da bi pre dve godine preuzeo ulogu zamenika generalnog direktora Revoluta i člana uprave odgovornog za širenje poslovanja širom Evrope gde kompanija ima više od 18 miliona klijenata.

PCPress.rs Image
Nikola Škorić UBIK

Konferenciji Money Motion pridružiće se i Maurice Lisi, voditelj digitalnog poslovanja BPER Banke, jedne od vodećih bankarskih grupacija u Evropi. Sa sasvim drugačijom perspektivom na tržištu pridružiće se Alexander Kobakhidze, bivši globalni šef poreske tehnologije u Uberu i trenutni direktor TaxTecha – irsko-hrvatskog startupa Fonoa koji je ove godine prikupio više od 60 miliona dolara u drugoj rundi finansiranja.

Konferencija se može pohvaliti i istaknutim FinTech stručnjacima, pa će posetioci moći da čuju Linh Van Deibel, potpredsednicu odeljenja za strategiju i korporativni razvoj u kompaniji Banked,  koja je pomogla da se izgrade i prošire četiri različita tehnološka startupa širom Evrope, SAD-a i Bliskog istoka. Nena Dokuzov, voditeljka projektne grupe za novu ekonomiju i blokčejn tehnologiju u Ministarstvu za ekonomski razvoj i tehnologiju u Sloveniji, priznati je stručnjak za FinTech, član i osnivač World Metaverse Councila i inicijator prvog nacionalnog NFT-a u svetu. Dokuzova je ujedno i članica OECD Savetodavnog odbora za stručnu politiku blokčejna i potpredsednica Savetodavne grupe za napredne tehnologije pri UNECE-u. Maha Al-Saadi, direktorka za usklađenost i regulatorne poslove u digitalnom ogranku Tradias Bankhaus Scheich, nepokolebljiva je zagovornica usvajanja digitalne imovine, strastvena oko sigurnog usvajanja novih DLT tehnologija. Više od 16 godina iskustva u finansijskim uslugama, usklađenosti i regulatornim poslovima doprinelo je njenoj stručnosti u blokčejnu, DLT-u, digitalnoj imovini, CBDC-u i kriptovalutama, DeFi-ju i novim tržišnim strukturama.

PCPress.rs Image

Osim velikih imena na glavnoj bini, Money Motion dovodi i izbor perspektivnih rešenja i novih timova u industriji. Oni će svoje ideje predstaviti na startup bini i istovremeno se takmičiti za novčanu nagradu kako bi osigurali nastavak razvoja svog rešenja.

Money Motion, uz dve bine tokom dnevnog programa, donosi i poseban prostor za umrežavanje i izložbeni prostor u kultnoj zagrebačkoj Laubi. Za obe večeri tokom trajanja konferencije, Money Motion priprema jedinstvena iskustva zbog kojih ćete se, sasvim sigurno, vratiti i sledeće godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,